Voiko mielentilan valita?

inhale.jpg

Istun aamiaisella omassa keittiössäni vuoden ensimmäisen työviikon jälkeen. Viikko on tuntunut erityisen raskaalta johtuen pääasiassa omasta olotilasta selkäkipujen ja väsymyksen kanssa. Ja samalla vain kaikki pienemmätkin vastoinkäymiset viime päivinä saivat valtavia mittasuhteita. Tai näin haluan ainakin ajatella. Lopputuloksena olivat vime yön 11 tunnin yöunet ja niiden jälkeinen väsynyt olotila, johon kaksi kuppia kahvia tuovat vähän helpotusta.

Kuunnellessani aamumusakseni ’acoustic covers’-listaa Spotifysta, aloin pohtia voiko mieletilaan vaikuttaa pienillä valinnoila. Olisinko nyt energisempi, jos kuuntelisinkin ’viikonloppufiilis’-listaa, soittaisin ystävälle tai lähtisin synkkään sadeilmaan lenkille kivuista huolimatta? En kuitenkaan voi olla ajattelematta alkuperäisten alakulon syiden kertaantumista aina, kun tietoisesti työntelen niitä taka-alalle. Olisiko järkevämpää vain kohdata ja hyväksyä tämä olotila nyt ja antaa väsymyksen tullen mahdollisuus vielä vaikka päiväunille.

Ehkä tämä oli kuitenkin vain vuoden 2018 shokkialoitus – vuoden, josta päätin jo marraskuussa tulevan niin paljon parempi kuin edeltäjänsä ja kaikki ei lähtenytkään rullaamaan niin helposti. Onneksi on vielä 51 viikkoa aikaa korjata asia.

Noora

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *