Jos sulla olisi käytettävissä 24 kuvaa…

… mistä ne ottaisit?

Maailma on nykyään monella tapaa rajaton. Mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja on rajattomasti ja lähes kaikki on saatavilla. Silti kaikesta huolimatta ihmiset tuntuvat voivan huonommin kuin koskaan. Jatkuva tavoitettavissa oleminen, parhaan mahdollisen vaihtoehdon löytäminen ja jokaisen henkilökohtaiset paineet saavuttaa jotain mahdollisimman upeaa tietenkin mahdollisimman nopeasti kuluttaa varmasti loppuun.

Kävin läpi puhelimeni kuvia ja poistin useita täysin samassa hetkessä otettuja lähes tismalleen samanlaisia kuvia ainakin kymmeniä. Nykyään kun on pakko ottaa joka hetkestä vähintään viisi kuvaa vain varmuuden vuoksi, jolloin todennäköisyys edes yhden onnistuneen kuvan löytymiseen kasvaa. Selfieitä (joita en tosin hirveästi harrasta) otetaan sitäkin enemmän, jotta saadaan itsestä tallennettua se paras mahdollinen kuvakulma.

Montaa vuotta ei tarvitse katsoa taaksepäin, kun kameroissa vielä oli melko rajallinen määrä muistia ja kuvien ottoa piti harkita tarkemmin (tai siirtää kuvat välillä muistikortilta pois), mutta mitenkäs vanhat filmirullat, joissa kuvapaikkoja oli 24? Ehkä 36, jos todella halusi panostaa. Tätä muistellessani mieleen palasi aiemmin kuultu ajatus: jos käytössäsi olisi 24 kuvan filmirulla, mistä valitsisit ottaa kuvat?

Ajatus on jollain tapaa houkutteleva, vaikka toisaalta pidän todella paljon mahdollisuudesta tallentaa muistoja helpommin kuvien tai videoiden muodossa. Silti samalla tiedostan, että kokemus jää usein vajaaksi mikäli sen kokee kameran linssin läpi. Niinpä usein esimerkiksi keikoilla teen tietoisen valinnan siitä, että otan korkeintaan pari kuvaa tai videota talteen. Jos sitäkään. Kokemus on aivan erilainen niiltä keikoilta, joissa on keskittynyt täysin kokemaan kaikki tuntemukset, joita musiikki nostattaa pintaan.

Jos leikittelet ajatuksella 24 kuvasta, millaisia hetkiä nousee mieleesi?

x

Kommentit (4)
 1. vilhelmiina
  19.6.2019, 13:34

  Mä oon myös harjoitellut tän kevään ja alkukesän aikana ottamaan vain ne pari kuvaa yhdestä kohteesta, ja tähän mennessä onnistunut siinä hyvin! Riittää, kun keskittyy kohteeseen täysin ja vangitsee sen tunnelman siinä hetkessä. Siitä tulee hyvä! Eikä tarvi poistella niitä ”huonoja” sitten ja kuluttaa aikaa siihen 🙂

  1. No just näin, teen samaa myös reissatessa. Pari kuvaa hetkistä ja paikoista on olleet ihan riittäviä, muistin syövereihin tallentuu sitten loput. 🙂 Nyt oon tosin lipsunut tästä kun oon fiilistellyt tätä upeeta kesää! <3

   1. vilhelmiina
    20.6.2019, 14:01

    Kesä on aina kesä, etenkin Suome kesä <3 Aivan ihanaa juhannuksen aikaa sulle! 🙂

    1. Näin on. 🙂 Kiitos samoin sulle! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *