DIY: hapsuhame

Sain idean tähän hapsuhameeseen vuosia sitten Seppälässä näkemästäni hameesta, jonka olisin halunnut ostaa. Harmikseni se hame oli aivan liian lyhyt roiskeläppä, joka oli valmistettu polyesteristä. Sen sijaan, että hameen hapsut olisivat laskeutuneet kauniisti, ne olivat yhtä sähköiset kuin hattivatit salamaniskun jälkeen. Jätin siis ostamatta. Sen jälkeen en ole löytänyt vastaavaa hametta mistään, joten päätin askarrella sen itse:

IMG_5964_1.jpg

Aluksi tein kynähameen mustasta puuvillakankaasta. Tämän jälkeen leikkasin mustasta tekonahasta pitkiä kangaskaistaleita, joiden pitkälle sivulle aloin tehdä hapsuja. Kun melkoisen työläs hapsutustyö oli tehty, aloin ommella hapsukaistaleita kynähameeseen aloittaen hameen alareunasta. Hapsurivistöistä ei tullut ihan suoria (köh), mutta se on mielestäni vain kiva lisä erikoisessa hameessa. Kun kaikki hapsurivistöt olivat valmiit, ompelin lopuksi puuvillakankaasta vyötärökaistaleen ja päättelin kaikki langat hameen sisäpuolelle. 

collage_hame.jpg

Onnistuin tässä hameessa melkoisen hyvin, ottaen huomioon, että a) en ole koskaan ommellut kynähametta aikaisemmin, b) minulla ei taaskaan ollut tähän projektiin kaavoja ja c) hapsunleikkaamiskokemukseni rajoittuvat seurakunnan kerhossa tekemiini rairuohoastioihin, joiden reunaan leikkasimme vihreästä kartongista nurmikkoa. Mitä mieltä olet tästä uudesta hameestani? Mää ainakin tykkään! :>

 

x Marjo

muoti trendit diy trendit
Kommentit (2)
  1. Tuo on todella hieno! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *