Hki

Hola ja terveisiä Vantaalta! Viimeiset 1½ viikkoa ovat kuluneet pääkaupunkiseudulla sompaillessa, sillä olemme viettäneet poikaystäväni kanssa kesälomaa kyläillen ystävien ja sukulaisten luona, ja olen myös kasaillut graduni aineistoa samalla reissulla. Tähän astisten Helsinkiseikkailuideni aikana olen käynyt ekaa kertaa Porvoossa, töllistellyt taidetta Ateneumissa, rakastunut Puu-Käpylään, saunonut upeassa Kulttuurisaunassa (ja kieltäytynyt 12-asteisessa merivedessä uimisesta, hrrr!), eksynyt Stockmannin uumeniin, hamstrannut silmät kiiluen uutta kosmetiikkaa, nukkunut muffinssiksi ristimälläni vaahtokarkinpehmoisella ilmapatjalla, syönyt hyvänmakuisen vegeburgerin Friends & Brgr:ssa, järkyttynyt Helsingin vintageliikkeiden hintatasosta, mutustanut litroittain pensasmustikoita, ihastunut Ellinooran Leijonakuningas-biisiin, käynyt ihanassa kasvohoidossa Ihohoitola Lupauksessa ja lumoutunut Helsingin keskustan Eurokankaan kangasvalikoimasta.

IMG_20160712_143806_2.jpg

Kengät, hame ja rannekoru: second hand. Toppi: DIY.

Kävimme alkuviikosta Ateneumissa, jossa oli esillä Alice Neelin maalauksia sekä suomalaisen taiteen perusnäyttely. Alice Neelin oudohkot maalaukset eivät olleet mielestäni kovin kaksisia, mutta Edelfeltin, Järnefeltin ja Gallen-Kallelan klassikkoteokset jaksavat ihastuttaa joka ikinen kerta. Museokierrokselle puin mustan ja yksinkertaisen asun: nyörikorkkarit, midimittaiset vekkihameen sekä itsetekemäni pitsitopin. Nuo 100 denierin sukkahousut olisi tosin voinut jättää pois, sillä niiden pukeminen kaiken varulta yli 20-asteiseen säähän oli kyllä hätävarjelun liioittelua. No eipä ainakaan palellut!

IMG_20160712_143835_2.jpg

Tänään sade sabotoi suunnitelmamme lähteä Helsinkiin, joten päivä taitaakin kulua sisätiloissa löllötellen ja ympäri taloa levinneitä tavaroita kootessa, jotta sunnuntai-iltana ei iskisi ihan jäätävä missä-mun-hammasharja/sormus/lompakko/laturi/teepaketti/villasukka on?!?!!111 -paniikki, kun pitää saada laukut kasaan maanantaiaamuna koittavaa paluulentoa varten. Eksynyt villasukka tuntuu tosin mitättömältä ongelmalta niihin terrori-iskun kauhuihin verrattuna, joita Ranska on jälleen joutunut kohtaamaan. Tuollaisen silmittömän väkivallan seuraaminen uutisista vetää täällä lintukoto-Suomessakin hiljaiseksi ja sen vuoksi toivon kaikille rauhallista viikonlopun alkua: löllötelkää, kuunnelkaa ukkosta ja pitäkää toisianne käsistä.

 

Rauhaa ja rakkautta.

x Marjo

muoti paivan-tyyli trendit trendit
Kommentit (3)
  1. Harmi että poistit ne oodi nörttitytölle -tekstit, mutta ymmärrän sinänsä, ei ole kivaa joutua tuollaisen ryöpytyksen kohteeksi. 🙁
    Toivottavasti et ainakaan ota itseesi niistä Geek Women -ryhmän jutuista. Se on oikeasti joku mielenvikaisten terapiaryhmä. Sitä moderoi muutama täysin seonnut, erittäin katkera ja vihainen nainen, jotka perustelevat feminismillä omat henkilökohtaiset vinoumansa ja vihansa, ja potkivat ryhmästä ulos jokaisen, joka vähänkään kyseenalaistaa moderaattorien linjaa. Toisinsanoen, ei kannata korvaakaan lotkauttaa niiden keskusteluille.

    1. Ahahahhaha, siis että kun feministisessä faceryhmässä keskustellaan siitä, miten ikävää on, että naiset koittavat pönkittää omaa asemaansa haukkumalla muita naisia sekä siitä, miten huonosti kirjoitettu kyseinen blogiteksti oli, on kyseessä vain katkerien naisten terapiaryhmä? Geek Women Unite-ryhmässä keskustellaan feminismistä feministisesti, ja jos toisia kunnioittava keskustelu ei onnistu, potkitaan ryhmästä pois.

      1. Kyseisessä ryhmässä ei ole mielipiteenvapautta. Pari mielenvikaista moderaattoria sekä heidän hovinsa määrittää koko ryhmän mielipiteen kulloiseenkin aiheeseen, ja jos siitä mielipiteestä poikkeaa, niin moderaattorit tulevat kuulustelemaan keskustelun keskelle sitä, jolla oli väärä mielipide. Jos väärämielipiteinen ei sitten luovuta ja ala laulamaan samaa laulua moderaattorien kanssa aiheesta, niin kenkä heiluu pian. Sen jälkeen kun kyseinen keskustelija on potkittu ryhmästä, häntä vielä panetellaan siinä keskustelussa jossa ristiriitoja tuli, ja sen jälkeen unohdetaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *