Kirppisaddikti avautuu

Moi!

Ja kyllä, kävin eilen Second Hand Storessa, mutta tänäänkin sinne oli päästävä. Puolustuksekseni kerron, että eilen taistelin todella lyhyttä parkkiaikaa vastaan, enkä kerennyt kunnolla katsella ja penkoa kaikkia pöytiä perusteellisesti. Tänään eilisen huutava vääryys korjaantui: menin, löysin ja ostin. Tässä todella heilahtaneita ja sumuisia kuvia tämän päivän löydöistä kuvattuna pimeässä olohuoneessa:

img_0990.jpg

Valkoinen kauluspaita vyötärörypytyksellä 4e. Second hand / H&M

img_0992.jpg

Valkoinen pusero, jossa rypytykset olkapäissä ja resorit hihansuissa 1,5e. Second hand / Zara

img_0995.jpg

Vihertävän ruskea safaripaita 3e. Second hand / Amisu

img_0997.jpg

Neuletakki 4e. Second hand / H&M

img_0998_0.jpg

Joustava, soljellinen vyötärövyö 3e. Second hand / Pieces

Ja rahaa meni huimat 15,5 euroa. Rakastan kirppiksiä: mistä muualta saa pikkurahalla uuden veroisia vaatteita, joista tulee pesun (ja silityksen) jälkeen kuin uusia? Ei mistään. Olen tykännyt kirppiksistä jo lapsena, mutta rakkauteni käytettyjen vaatteiden ostamiseen roihahti kunnolla vasta lukiossa, kun muutin omilleni ja aloin elää opintotuella. Silloin suretti, ettei ollut vara ostella uusia vaatteita juuri koskaan, koska 30 euroa paidasta oli vain aivan sairaasti liikaa. Sitten keksin Second Hand Storen ja vaatekaappini alkoi täyttyä ”uusista” vaatteista. 

Olen kuullut usein kommentteja, että ”kirppiksillä on vain huonoja/rikkinäisiä/vanhanaikaisia/likaisia vaatteita”, ”eikö ole ällöttävää käyttää vaatetta, jota joku muu on jo pitänyt?” tai ”mä en koskaan löydä mitään kirppiksiltä”. Ensimmäinen kommentti pitää joskus paikkaansa: ihmiset tuovat kirppiksille myös ylihinnoiteltua tavaraa, joka on pahimmassa tapauksessa vielä rikkinäistä tai huonokuntoista. Useimmiten kuitenkin kirppiksiltä löytää kaiken sen tavaranpaljouden keskeltä aarteita: itse olen löytänyt parhaimmat ja suosikeimmat vaatteeni juurikin kirppiksiltä. Ja tuohon ällöttävyys-kommenttiin: eikö ole ällöttävää, että ihmiset eivät viitsi kierrättää hyväkuntoisia vaatteita vaan kaikki on aina saatava uutena? Ja jos ei koskaan löydä mitään kirppiksiltä syy on usein: a) käyt väärällä kirppiksellä, b) ajoituksesi on huono, c) et käy tarpeeksi usein katsastamassa valikoimaa ja/tai d) et viitsi etsiä. Itseltäni ei löydy sympatiaa valittajille, jotka eivät omien sanojensa mukaan koskaan löydä mitään kirppiksiltä. Jos vain kävelet kirppistä ympäri ja odotat parhaiden vaatteiden putoavan taivaasta syliisi etkä viitsi etsiä ja penkoa, et ole myöskään parhaita löytöjä ansainnut. Piste.

Mutta miten löytää kivoja vaatteita kirppikseltä? Yksi: käy tarpeeksi usein kiertämässä hyväksi havaitsemasi kirppis. Kaksi: jos sinulla on aikaa, tutki kaikki pöydät läpi. Jos aikaa on vain vähän: katsele kirppiksen tarjontaa ja tutki tarkemmin vain sellaiset pöydät, joista näet pilkistävän jotain oikeasti kiinnostavaa. Kolme: sovita. Neljä: tutki valitsemasi vaatteet tarkasti läpi mahdollisimman hyvässä valossa. Tarkista saumat ja etsi väripoikkeamia, likatahroja ja reikiä. Viisi: palauta sovittamasi ei-hyvät vaatteet takaisin oikeisiin pöytiin. Kuusi: maksa ja pakkaa vaatteet mukana tuomaasi kangas- tai muovikassiin. Ja kirppisshoppailu kannattaa: luonto kiittää, kun kierrätät ja pankkikorttisi kiittää, kun teet edullisia ostoksia. Ja mikä parasta: saat hyvän mielen ihanista löydöistä ja vaatekaappiisi sujahtaa taas ”uusia” vaatteita. Jee!

Tykkäättekö tekin kirppiksillä kiertelystä ja edullisten vaatelöytöjen aikaansaamasta voittajafiiliksestä?

 

x Marjo

Kommentit (1)
  1. 🙂 Pitää esitellä löytöjä tarkemmin vielä sitten asukuvien muodossa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *