Meikkipohja: 6 luottotuotetta

Teininä sairastin lievän aknen, joka aiheutti finnejä leukaan, nenään ja otsaan. Näillä alueilla on jäljellä edelleen joitakin punertavia arpia, jotka korostuvat erityisesti silloin, kun ihoni kuivuu tai ärtyy. Ihon sävyni on kuitenkin tasoittunut huomattavasti sen jälkeen, kun aloitin Clarisonic -kasvoharjan käytön, sillä sen ansiosta ihooni ei enää ilmesty paisemaisia finnejä kuten ennen. Olen löytänyt yritysten ja erehdysten kautta hyvän meikkipohjarutiinin, jonka halusin jakaa myös teille. Itse kaipaan meikkipohjalta sitä, että se a) tekee ihostani mattaisen, b) tasoittaa ihonsävyä, c) peittää punoituksen nenänpielissä, d) peittää epäpuhtaudet ja e) häivyttää tummia silmänalusia. Tässä havainnollistava kuva siitä, mitä hyvä meikkipohja saa aikaan ihossani:

IMG_5692_1.jpg

Kuvassa vasemmalla puolella ihoni täysin naturellina ja oikealla puolella on valmis meikkipohja. Olen hirveiden meikkimokien kautta oppinut sen, että meikin tarkoituksena ei ole pakkeloida kantajaansa tunnistamattoman näköiseksi, vaan korostaa hyviä puolia ja häivyttää niitä vähemmän mieluisia. 

collage1.jpg

Ihoni on muuten ihan hyvässä kunnossa, mutta otsani alueen finniarvet, ajoittain leuan alueelle ilmestyvät punoittavat näpyt, tummat silmänaluset ja kroonisesti punaiset nenänpieleni kaipaavat peittämistä. Näillä seuraavilla tuotteilla teen kuvissa näkyvän meikkipohjan:

collage2.jpg

1. Lumene, Beauty Base Matifying & Pore Minimizer – pohjustusvoide. Kasvojen pesun ja kosteutuksen jälkeen levitän koko kasvojen alueelle sekä leuan alle mattapinnan jättävää pohjustusvoidetta, joka auttaa meikkivoidetta pysymään pidempään paikoillaan.

2. Lumene, Longwear Blur -meikkivoide, sävy 0. Pohjustusvoiteen levittämisen jälkeen levitän kasvoille loistavasti punoitusta peittävää meikkivoidetta ihan vain puhtain sormin.

3. Lumene, Beauty Base -silmämeikin pohjustusvoide. Meikkivoiteen jälkeen taputtelen silmäluomille silmämeikinpohjustusvoidetta, joka on toiminut todella hyvin rasvoittuvilla silmäluomillani.

4. Lumene, CC-peitevoide. Koska meikkivoide ei peitä aivan kaikkia punaisimpia kohtia, vaikka se tasoittaakin hyvin ihon sävyä, taputtelen eniten punoittaviin kohtiin (kuten nenänpieliin) vielä tätä punaisuutta neutraloivaa CC -peitevoidetta.

5. Pure, mineraalipuuteri. Kiinnitän meikkipohjan tällä mineraali-irtopuuterilla, jonka olen saanut joskus lehtitilauksen kylkijäisenä. Tykkään tästä todella paljon, sillä se jättää ihon heleäksi.

6. Pure, mineraaliposkipuna. Viimeiseksi sivelen poskipunaa viistosti poskiluun korkeimman kohdan päälle ja alapuolelle.

Valmis!

 

Löytyykö käyttämäni kuuden meikkipohjatuotteen listalta joku sinunkin suosikkisi? 🙂

 

x Marjo

Kommentit (5)
  1. Mullakin on tuo lumenen silmämeikinpohjustaja, ja lisäksi käytän lumenen CC-voidetta… Silmämeikinpohjustajasta tykkään, mutta harkitsen silti seuraavaksi ostavani jonkin ihan muun merkin tuotteen koska ei tuo nyt niin tehokas ole kuin väitetään. 🙂

    1. Suhtauduin pitkään todella skeptisesti tuohon Lumenen silmämeikinpohjustajaan, sillä olin lukenut siitä kahdenlaisia raportointeja: ylistäviä ja kiroavia. Sitten tajusin eräs päivä, että edellinen purkkiin pakattu pohjustaja alkaa näyttää jo niin lähmäiseltä, että ehkä on jo aika ostaa uusi! 😀 Marssin Anttilaan ja tuo Lumenen tuote sattui olemaan alessa. Olen kyllä tykännyt siitä ja se on toiminut niin kuin pitääkin. 🙂 Oletko ajatellut kokeilla silmämeikinpohjustustuotteiden kruunaamatonta kuningatarta, eli Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion:ia, jota on ylistetty maasta taivaaseen – ja ilmeisesti ihan syystäkin?

  2. Tuo Lumenen Blur meikkivoide on kyllä ihan paras. Toimii itsekseenkin todella hyvin. Minullakin on tuo pohjustaja, mutta en ole kokenut sitä itselleni kovinkaan toimivaksi. :/

    1. Tuo meikkivoide on kyllä ihan tajuttoman hyvä! Tarkoitatko tuota silmämeikinpohjustajaa vai mattapinnan jättävää primeria?

      1. Siis tuota mattapinnan jättävää primeria.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *