Muodonmuutos

Olen räpiköinyt jo pidempään melkoisessa tyylillisessä ristiaallokossa. Olen joka aamu katsonut vaatekaappiani äärimmäisen tyytymättömänä ja päätynyt sovittamaan jokaista vaatekappaletta, jotta löytäisin edes jotain, mikä tuntuisi minulta. Olen keskittynyt liikaa siihen, mikä on nyt trendikästä ja olen yrittänyt tunkea itseni jonkun tyylillisen yläkäsitteen alle tajuamatta, että hei, ehkä se superklassinen preppy-tyyli ei nyt ehkä ole se mun juttu. Olen salaa ihaillut Iris Apfelin kaltaisia superkreisejä pukeutujia, mutta olen silti haudannut hiljaa ajatukseni omanlaisesta tyylistäni, sillä camoon, pastellisävyt ja minimaaliset hopeakorut ovat nyt muodissa. Ja jos pitää jotain muotiblogin kaltaista, pitäisi varmaan myös olla muodikas. Unohdin, että inhoan pastellisävyjä ja vielä pastellisävyjäkin enemmän inhoan sitä, että kaikki nuoret naiset näyttävät nykyään aivan tismalleen samalta. Sitten päässäni naksahti ja muistin, että minulla on oikeus pukeutua juuri niinkuin haluan. Muistin ne ajat, kun minulla oli aivan totaalisen hippimäinen (ja karsea) itsekutomani Pelle Miljoona -rastafaripipo sekä taivasta kohti sojottava tukka. Missä vaiheessa minua oli alkanut niin paljon huolestuttaa, mitä muut minun vaatteistani ajattelevat? Se on suorastaan absurdia, että pukeuduin nykyistä paljon rohkeammin silloin, kun asuin parin tuhannen asukkaan pikkukylässä, jossa kaikki ihmiset tietävät toistensa asiat – ja vielä vähän enemmän. Päätin siis ottaa askeleen kohti uutta tyyliäni ja väkersin päähäni turbaanin, jollaista olen halunnut pitää jo vuosia (mutkun eihän turbaaneita ole Oulussa kuin vain somalinaisilla!!!1111). Tässäpä siis ote ensimmäisestä harppauksesta kohti minunlaista tyyliä:

IMG_5492_1.jpg

Kengät: Din Sko. Housut: Gina Tricot. Jakku: H&M. Toppi ja korut: second hand. Huivi: Lindex.

IMG_5502_1.jpg

Olen harjoittanut melkoista itsetutkiskelua ja miettinyt, että mitä ovat ne tyylilliset asiat, joista minä tykkään. Tajusin, että tykkään kokomustan lisäksi myös rohkeista väreistä, erikoisista materiaaleista, runsaista koruista, turbaaneista ja hatuista, hippimäisyydestä ja kaikista kreisistä – varsinkin, jos se kimaltaa. Olen kahlannut Pinterestin inspiroivassa maailmassa ja mietin, että voisin askarrella pienen inspiraatiopostauksen siitä, millaisista palasista haluan uuden tyylini koostuvan. Vaikka olenkin nyt löytänyt suunnan tyylilleni, tarkoituksenani ei ole uudistaa vaatekaappiani täysin, sillä no, pidän edelleen jakuista ja peplum-topeista. Aion etsiä kuitenkin vaatekaappiini lisää asusteita ja vaatteita, jotka sopivat tähän uuteen tyyliini – sekä jo entuudestaan omistamiini vaatteisiin. Nyt olen kuitenkin puhunut – mitä mieltä olette tästä tyyliavautumisesta?

x Marjo

Kommentit (6)
 1. Inspiroivaa seurata muodonmuutosta! Ehdottomasti kannattaa ostaa vain sellaista, mikä tuntuu juuri omalta.

  Äitinä oon sortunut ostamaan paljon sellasia ”tää on vissiin ihan käytännöllinen vaate” ja ne jää kyllä käytännöllisyydestään huolimatta kaappiin tai ainakin ihan kurja ja outo olo käytettäessä, vaikka kohteena oisi vaan leikkipuisto..

  Sulle on haaste!

  1. Kiitos haasteesta! 🙂 Tiedän tuon tunteen, kun ostaa vaatteita järkiperustein: käytännössä vaate on täydellinen tarkoitukseen, mutta käytössä vaate tuntuu suorastaan vieraalta ja vastenmieliseltä, eikä yhtään omalta.

 2. Samoja asioita olen pohdiskellut itsekin. Parin viime vuoden aikana olen vihdoin alkanut löytää sen oman juttuni. Naisellisuus ja värit. Jopa ne pastellit mitkä nyt ovat muotia, mutta muuten tuntuu, että joudun etsimään paljonkin niitä vaatteita mitkä minulle sopivat. Muistan ajan kun löysin esim. H&M:stä paljonkin vaatteita, mutta ne ajat ovat takana. Joka kerta mietin siellä, että mitä ihmettä, mitään näistä en pistäisi päälleni. Paitsi niitä perustoppeja.

  Pinterest on ihana paikka. Huomaan nyt hyvin selvästi, että hameet on ne mun juttu. Farkut on ihania ja niitä käytänkin useimmiten, mutta Pinterestin muotikansioni täyttyy hameiden kuvista. Näkisin mielelläni sinun Pinterest kollaasisi. 🙂

  Ja sen olen oppinut, että vaatteita joissa ei ole kotonaan on turha pitää. Juurikin palautin yhden mekon, jonka ostin hätävaraksi jos en vaikka löydäkään juhliin muuta. Se ei vain tuntunut omalta vaikka minulle sanottiinkin, että se näyttää hyvältä. Löysin sitten just sen mun näköisen mekon ja se tuntuu erittäin omalta päällä.

  Joten, suosittelen lämpimästi käyttämään vain sellaisia asuja ja asusteita mitkä tuntuvat omilta!

  1. Itsekin pidän naisellisista vaatteista ja olen myös joutunut hieman pettymään (Oulun) H&M:n valikoimaan, joka tuntuu koostuvan lähinnä jostain yliräikeistä printtivaatteista tai ihmeellisistä kokomustista goottiliehukkeista.

   Käytin aikaisemmin paljon WeHeartIt -sivustoa, mutta onneksi löysin Pinterestin, sillä se on niin paljon toimivampi ja laajempi palvelu! 🙂 Pinterest on toisaalta myös _erittäin_ huono juttu näin lukuvuoden loppumisen kynnyksellä, sillä aika menee turbaanikuvien etsimiseen eikä kandin kirjoittamiseen…

   Olen itse kehittynyt viime aikoina huimasti siinä, etten osta mitään ihan-kivaa vaatetta, jos se ei aiheuta mitään suurempia sydämentykytyksiä tai ihastumisen tunnetta. Varsinkin kirppiksillä kierrellessä pitää yrittää pitää järki päässä, kun vastaan tulee vaikka ja mitä ihania vaatteita, jotka eivät kuitenkaan ehkä välttämättä sittenkään tunnu omalta. Onneksi vaatekaupoissa on kuitenkin olemassa tuo palautusmahdollisuus!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *