Opiskelijabileiden muistilista

Moi!

Syksyn lukukauden alettua myös jokaviikkoiset opiskelijabileet alkavat taas rullailla eteenpäin. Huomenna suuntaan OYY:n järjestämiin vuoden aloitusbileisiin, Vulcanaliaan, ja päätin tehdä listan, oikein kuvien kera, asioista, jotka otan aina mukaan opiskelijakemuihin.

img_0589.jpg

Bussiaikataulu: vaikka itse tietäisinkin, miten pääsen kotiin, voi kaveri kaivata reittiapua. Ja jos ilta jatkuukin yht’äkkiä paikkaan x, on kiva tietää, että pääsekö sieltä pois bussilla.

Minilompakko: kompaktin kokoinen. Otan tämän mielummin mukaan, kuin ”oikean” lompakkoni, jonka kuljettamiseen tarvitsee laukun. Varaan mukaani ainakin henkkarit, pankkikortin, opiskelijakortin, käteistä ja mahdollisen ennakkolipun.

Minihiuslakka: no tietenkin hiusten fiksaamiseen illan aikana. Ei tämä kaipaa selityksiä.

Huulipuna & huulirasva: välttämättömyydet.

Särkylääkettä: jos hirveä päänsärky iskee yllättäen.

Korvatulpat: näiden tärkeydestä voisin paasata vaikka aamuun asti. Kännisiltä kanssajuhlijoilta tulee monesti jotain superidioottikommentteja tyyliin ”Shiiiis mitä?!? Ethän sä kuule mitään! KUULETKO SÄ, KUN MÄ PUHUN?!?! Ai, sullako on noi tulpat sen takia, koska täällä on musiikki liian kovalla?? Mitä helv.. hahahahahaha! Ei mullakaan oo koskaan tulppia, eikä oo mitään ongelmaa!!!” Niinpä niin. Omat tulppani ostin apteekista ja nämä päässä on erittäin miellyttävä juhlia: ei kuuroudu sairaan kovalla pauhaavan musiikin takia tai sen takia, että kaveri huutaa korvaan. Nämä päässä kuulee vaikka kaverin kuiskauksetkin eikä kotiin päästyä korvissa soi. Jotkut kuvittelevat, että kun nämä laittaa korviin, ei kuule mitään. Väärin, kyseessä on clear-earin joulukuusimalliset tulpat eikä mitkään traktorin ajoon tarkoitetut peltorit. Suosittelen näitä kaikille: vaikka vielä ei tinnittäisikään ja kuulet, kun hiiri ylittää tien viiden kilometrin päässä, se ei tarkoita, etteikö kuulosi kärsisi joka kerta altistettuasi itsesi järkyttävän kovalla pauhaavalle musiikille sekä korvaan huutamiselle.

Puuteripaperi: ihmetuote kaikille, joilla naama alkaa illan mittaan kiiltää ja pahasti. Tässä pikku vihkosessa on puuterilla kuorrutettuja sivuja, joita repäistään irti ja paperilla painellaan kiiltävää naamaa. Problem solved: puuteri jää naamaan ja rasva tarttuu paperiin. Eikä tämä vie oikeastaan ollenkaan tilaa.

Bussikortti: tästä Chanelin hajuvesitesterin entisestä pahvipakkauksesta askartelin bussikortille kivan kotelon. Itse investoin joka kuukausi 30 päivän bussikortiin, jolla saa huristella rajattomasti ympäri kaupunkia. Kannattaa pitää mukana, sillä täällä Oulussa öisin bussimatkalla on tuplahinta.

Kaksi viimeistä ovat melko ilmeisiä varusteita:

Avaimet: asunnon ovella voi olla vastassa hieman ärtynyt kumppani, jos joudut soittamaan ovipuhelinta puoli neljältä aamuyöstä. Toisessa tapauksessa puhelimen toisessa päässä on ärtynyt huoltomies, joka joutuu tulemaan avaamaan oven hajamieliselle bilettäjälle keskellä parhaita uniaan. Pahimmassa tapauksessa olet unohtanut/hukannut sekä puhelimesi että avaimesi ja joudut nukkumaan seuraavan yön jossain alikulkutunnelissa.

Puhelin: siltä varalta, että eksyt tai kaveri katoaa tai että eksytte yhdessä. Tai jos olet unohtanu, mihin olitkaan menossa tai sinun pitää soittaa huonovointiselle kaverillesi taksi kesken juhlinnan. 

Ja opiskelijan juhlapuku eli oman opiskelualan haalarit:

img_0581_0.jpgLenkin jälkeen päätin nopeasti demonstroida haalareiden ulkonäköä ja vetäisin ensimmäisen paidan päälleni, jonka löysin ja kietaisin sotkunutturan päähäni. Huomenna panostan haalariasuun ehkä hieman enemmän. ;>

 

Onko ruutujen ääressä myös muita opiskelijabileissä kulkijoita?

 

x Marjo

 

p.s. Huomenna saatte vihdoinkin ihan oikean asupostauksen, kun teen jotain muutakin, kuin hengaan kotona olovaatteissa.

Kommentit (8)
 1. Korvatulpat ihan uusi asia, mutta menee taatusti kokeiluun ensi viikonloppuna! 

  1. Kannattaa! Suosittelen kyllä noita clear-earin tulppia: omani ostin yliopiston apteekista, hintaa oli n. 4 euroa, mukana tulee kätevä säilytysrasia ja tulpat ovat vesipestävät. 🙂 Clear-earin tulppia oli useammanlaisia tarjolla, mutta nämä k.o. ”disco”tulpat oli pakkauksessa, jossa oli kuva sinisävyisestä yökerhosta ja muistaakseni joku kuulokkeiden/levysoittimen minikuva.

  2. Olen utelias ja kysyn tulitko kokeilleeksi tulppia? 🙂

   1. Osoitit kysymyksen varmaankin kao kaolle?

 2. Voisin myös kirjoittaa korvatulppien tärkeydestä koko ruudullisen, tyydyn toteamaan fiksujen käyttävän! 🙂 Uskomattomalta kuulostaa mutta monesti korvatulppien läpi saa puheesta paremmin selvää kuin ilman.

  Käytän myös kuvassa olevia tulppia, lähes näkymättömät ja helpot&huomaamattomat laittaa korviin jo baariin mennessä. Kanustan muitakin kokeilemaan!! 🙂

  1. Jee, kun löytyy muitakin korvatulppien ystäviä! 🙂 Noissa tulpissa on kyllä plussaa tuo ”näkymättömyys” ja se säilytysrasia on myös tosi kätevä. Oon itsekin huomannut tuon, että puheesta saa paremmin selvää tulpat korvissa todella meluisassa ympäristössä keskustellessa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *