Päivän asua ja audiologiaa

Viime sunnuntaina puhkuin ja puhisin, kun pohdiskelin, että millainen viikko on taas tulossa. Tämän viikon ohjelmassa kun oli opiskelijaterapiaa, esseiden värkkäämistä, kandin edistämistä, kesätöiden etsimistä, 3 työvuoroa ja vielä hirveääkin hirveämmän audiologian uusintatenttiin lukemista. Sain nimittäin jokin aika sitten tietää, että sain elämäni ensimmäisen hylätyn juurikin tuosta emeritusproffan pitämästä audiologian kurssista. Luin siis hammasta purren tenttikirjasta otoakustisista emissioista ja induktiivisesta kuuntelusta niin, että pää savusi. Eilen yliopistolla palloillessani päätin käväistä logon amanuenssin huoneessa katsomassa audiologian tenttipaperini, jotta tietäisin, missä oikein meni vikaan ja paljostako läpipääsy jäi kiinni. Hämmästys oli suuri, kun tenttipaperissani komeili reilusti läpipääsyyn riittävä pistemäärä sekä hyväksytty arvosana 1. Vedin melkoiset voitontanssit amanuenssin huoneessa koepaperi kädessä, kun tajusin, että minun ei tarvitse lukea enää mitään aivorunkovasteista eikä akustisesta impedanssista! Tuon uutisen jälkeen loppupäivä sujui loistavasti, eikä edes yhteistyöhön suostumaton kirjaston kopiokone, ylihintainen herkkulounaana mainostettu, mutta munakkaaksi naamioitu karsean makuinen ”kalapihvi” tai perunapeltoja muistuttavilla teillä pyöräily voineet latistaa loistavaa fiilistäni.

collage1.jpg

Kengät: Skopunkten. Housut: Gina Tricot. Toppi ja jakku: H&M. Laukku: Seppälä. Korut: second hand. Tässä asussa kävin jokin aika sitten poikaystäväni kanssa leffassa katsomassa Nälkäpelin sekä natustamassa ihanaa sushia Tomossa.

IMG_20150110_180239_1.jpg

Nyt, kun tuon uusintatentin taakka on tippunut harteiltani, voin tehdä jotain muutakin, kuin nököttää keittiön pöydän ääressä paperi- ja kirjapinojen keskellä. Ajattelin siis tänään hieman hemmotella itseäni ja suunnata pitkästä aikaa Paljekirppikselle katsomaan, löytyiskö sieltä jotain mukavaa. Opiskeluhommista ei tosin täysin voi luistaa, sillä tässä tulevien viikkojen aikana pitäisi tehtailla 5 tieteellistä artikkelia motorisista puhehäiriöistä sekä saada se kandi kunnolla alkuun. Phuuh. Onneksi meillä ei ole tällä hetkellä juuri nimeksikään pakollista läsnäoloa yliopistolla, joten näitä mahtavia tieteellisiä tuotoksia voi edistää ihan kotisohvalta käsin kalsarit jalassa ja teekuppi nenän edessä! 🙂

Nyt kuitenkin suuntaan kohti tämän päivän koitoksia, adios!

 

x Marjo

Kommentit (5)
  1. Hei! 

    Oletko huomannut että myös Oulussa toimiva Tutoris oy hakee puheterapeuttiopiskelijoita kesätöihin? 🙂

    1. Joo, olen huomannut ja ajattelin laittaa sinne hakemuksen. 🙂 Todennäköisyys päästä siihen kesäduuniin on tosin aika pieni, kun ottaa huomioon, että Oulun yliopistossa opiskelee noin 150 logopedia. Meistä kun varmasti suurin osa on kiinnostunut omaan alaan liittyvistä kesätöistä, joita on liki mahdoton saada terapeutteja koskevasta tiukasta lainsäädännöstä johtuen.

  2. Niinpä! Oisin ihan turhaan menny uusimaan, sillä tavoitteenani ei ollut tuolle kurssille muuta kuin, että pääsen sen läpi. Tuon arvosanasotkun oli aiheuttanut jokin näpyttelyvirhe, jolloin proffalta oli mennyt vahingossa väärä tieto opintosihteerille, joka laittaa arvosanat WebOodiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *