Trendit, jotka eivät sytytä

Olen kauhulla seurannut meneillään olevia trendivillityksiä blogeja ja vaateketjujen valikoimia tarkastelemalla: miksi pinnalle on noussut juuri ne vaatekappaleet, joita yritän itse aktiivisesti unohtaa edes ikinä omistaneeni? Vai kuinka moni muistaa lapsuudestaan ja nuoruudestaan leveälahkeiset farkut, olkapäät paljastavat topit sekä järkyttävän rumat Adidas Superstar -kengät? Voisiko joku vielä kaivaa skeittikengät ja Eastpakin reput varastoistaan, niin voitaisiin pitää never-back-to-the-2000 -bileet? Päätin siis koota tähän postaukseen trendejä, jotka innostavat minua yhtä paljon kuin Siperian läpi vaeltaminen keskitalvella:

a7954d81eb7f2f69d96a26e4cc97a1eb.jpg

kuva

Off-shoulder -topit ja -paidat. Eiiiiiiiiiiiiiiii! Silmiä polttaa ja mieleen nousee kiusallisia muistoja muinaisesta luokkakuvaustilanteesta, jota varten meikäläinen pukeutui vaaleanpunaiseen off-shoulder -toppiin (johon oli painettu kuva talidomidia nauttineesta glitterisestä Bratz -kissasta) ja kuorrutti huulet jollain sairaan tahmaisella Anytimen huulikiillolla.

17c29aa6b455df2e37546fd90d97811a.jpg

kuva

Adidas Superstar -kengät. Ei. Ainoa kysymys, joka nousee mieleeni: miksi. Miksi kukaan haluaa pukea jalkaan nämä epäilyttävästi skeittikengiltä näyttävät muinaisjäänteet, jotka eivät imartele ketään? Mielikuvaa ei paranna myöskään se, kun muistan yläasteeni opon käyttäneen tällaisia kenkiä.

84ee4b16f4bdce2e6530c799ccb0dd35.jpg

kuva

Snapback -lippikset. Oh, ensimmäinen mielikuva tästä muotihatusta on 15 -vuotias tosikovisteini, joka räkii katukivetykseen Mäkkärin edessä polttaen samalla itsekäärimäänsä sätkää sekä huudellen säädyttömyyksiä.

8305002cbb93ab70877f8cf309b3f88b.jpg

kuva

Nurmikonleikkuusandaalit ja trendikkäiksi culottes -housuiksi naamioidut leveälahkeiset caprit. Muoviset rantasandaalisläbärit osana trendiasua. Ei. Kääpiökaverilta varastetut trendikkäästi vajaamittaiset CAPRIT, jotka päättyvät ennestäänkin lyhytjalkaisten suomalaislaisten pohkeiden paksuimpaan kohtaan. Ei.

a685a5229ef4a2d4542baca5a832b460.jpg

kuva

Leveälahkeiset farkut. Ei. Ainakin meikäläisellä on aivan liian tuoreessa muistissa ala-asteajat, jolloin oli _pakko_ saada erittäin leveälahkeiset ja erittäin matalavyötäröiset Miss Sixtyn farkut, joiden lahkeita sitten joutui koulumatkalla kiskomaan pois pyörän pinnojen välistä.

Mitä fiiliksiä nämä trendit saavat aikaan sinussa? Jeij vai neij?

 

x Marjo

Kommentit (4)
  1. Jes, kerrankin joku on mun kanssa samoilla linjoilla. 😀 Superstarit vielä kestän, mut nuo kaikki muut… Ja varsinkin ne leveälahkeiset caprit. EI!

    1. 😀 Aamen! Nuo culottes -housut saa kyllä meikäläisen näkemään punaista!

  2. Muuten samaa mieltä, mutta lenkkarit ja leveälahkeiset farkut ovat minusta ihan ok. Sen sijaan vierastan sitä, että tällä hetkellä lenkkareissa on tarjolla lähinnä vain neonvihreitä ja pinkkejä sävyjä.

    1. Onneksi näistä trendivillityksistä voi olla montaa mieltä! Ja tuosta lenkkarihommasta tulikin mieleeni, että unohdin tästä postauksesta übertrendikkäät Nike Air Max -lenkkarit, eh.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *