Vaatekaappini kulmakivet syksyllä & talvella

Päätin tehdä vaatekaappini kulmakivistä kaksi erillistä postausta, sillä vaatekaappini tärkeimmät elementit vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Tässä ensimmäisessä osassa esittelen vaatekaappini tärkeimmät syys- ja talvivaatteet, ja, kunhan ilmat hieman lämpenevät täällä Oulunkin korkeudella, vuorossa on postaus vaatekaappini perustan muodostavista kevät- ja kesävaatteista. 

IMG_4867_1.jpg

Syksyllä ja talvella vaatekaappini tärkein vaate on luonnollisesti talvitakki. Oulussa lämpimien päivien osuus syksystä on suorastaan olematon, joten puen tämän Seppälästä kaksi ja puoli vuotta sitten löytyneen talvitakkini päälle lokakuussa ja riisun sen huhtikuun lopussa. Vaatekaapistani löytyy myös muita ulkotakkeja, mutta käytän tätä takkia kaikkein eniten, sillä tässä on tarpeeksi pitkä helma, hyvät taskut ja viimalta suojaava huppu.

IMG_4865_1.jpg

Käytän joka päivä mustia nilkkureita, joita minulta löytyy useampikin pari. Syysaikaan tulee käytettyä kaikkia nilkkureita melko tasapuolisesti, mutta kelien muututtua vaarallisen liukkaiksi ja loskaisiksi, siirrän muut nilkkurit hyllyyn odottamaan ja käytän kuvassa alaoikealla näkyviä Skopunktenin traktoripohjaisia nilkkureita, sillä niissä on paras ja pitävin pohja.

collage4.jpg

Syys- ja talviaikaan käytän lähinnä vain kahta eri laukkua, kun ei tule käytyä oikeastaan muualla, kuin yliopistolla ja joskus kaupungilla. Musta laukku ketjuhihnalla löytyi Seppälän alesta tammikuussa ja se on todella kätevän kokoinen shoppailureissuille. Mustan nahkalaukun lyhyillä hihnoilla ostin viime kesänä Budapestistä ja se palvelee minua koululaukkuna. Minulta löytyy melkoinen kasa erilaisia huiveja, joita käytän piristääkseni koko talven samana pysyvää talvitakkilookkiani.

IMG_4888_1.jpg

Mustat housut valtaavat vaatekaapistani yhden ison korin ja aloitan yleensä asujeni rakentamisen valitsemalla ensin housut. Vaikka vaatekaapistani löytyy niin farkkuja, leopardihousuja kuin väljiä kangashousujakin, tulee mustia farkkuja ja nahkahousuja käytettyä kaikkein eniten. Suosikkihousuja minulla on kolmet: Gina Tricotin mustat Molly -farkut, kirppikseltä löytyneet nahkahousut ja H&M:n alesta ostetut mustat housut korkealla vyötäröllä ja pillilahkeilla.

collage2.jpg

Jakut ovat ehdottomasti vaatekaappini valttikortti. Hyvä jakku on meikäläisen turvavaate, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, olipa sitten kyseessä tentti, työhaastattelu tai ystävän uuteen navettaan tutustuminen. Jakkuja minulle on kertynyt melkoinen määrä ahkeran kirppisshoppailun seurauksena. Jakut ovat ehkäpä jopa syys- ja talvivaatteista koostuvan vaatekaappini tärkein kulmakivi, sillä jakun ympärille on helppo rakentaa erilaisia asukokonaisuuksia, ja jakku näyttää aina tyylikkäältä ja skarpilta.

collage1.jpg

Jakkujen ohessa myös erikoiset neuletakit ovat yksi talvipukeutumiseni saloista. Pienellä twistillä höystetty neuletakki on vähemmän muodollinen valinta kuin jakku, mutta näyttää kuitenkin siistiltä ja tyylikkäältä.

collage3.jpg

Peplum-topit ovat pelastaneet talvipukeutumiseni! Koska käytän lähes joka päivä jotakin jakkua, on sinne jakun alle oltava myös jokin virttynyttä perustoppia kivempi paita. Peplum-toppi on aivan loistava valinta tähän tilanteeseen, sillä se korostaa vyötäröä ja sen levenevä helma näkyy jakun helman alta luoden asuun kivaa kerroksellisuutta.

Siispä summa summarum: meikäläisen syys- ja talvipukeutumisen kulmakiviä ovat hyvä talvitakki yhdistettynä kivaan huiviin, mustiin nilkkureihin ja laukkuun. Takin alle puen mustat housut, peplum-topin ja jonkin monista jakuistani. Sitten kylmien ilmojen asu on valmis!

 

Mitä mieltä olitte tästä ensimmäisestä vaatekaapin kulmakivet -postauksesta?

 

x Marjo

Kommentit (2)
  1. Oi miten ihania vaatteita. Mistä tuo kerman värinen peplum-toppi on?

    1. Kiitos! 🙂 Se toppi on Rosebullet -merkkinen ja olen ostanut sen kirppikseltä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *