Viikko opiskelijan silmin

Tällä kertaa luvassa on jotain hieman erilaista. Ei, tarjolla ei ole ihana my day-postaus täydellisillä smoothie-kuvilla höystettynä, vaan rehellinen kuvaus deadlineja täynnä olevasta viikostani opiskelijana. Tässäpä siis ilman mitään krumeluureja meikäläisen edelliset seitsemän päivää logopedian opiskelijana:

 

Perjantai

Ihanaa, paistaa aurinko! Ei niin ihanaa on se, että tajuan vasta aamulla, että bussikortti kaipaa lisälatauksen eikä meikällä ole yhtään käteistä. Onneksi lähikaupan Osta&nosta-toiminto pelastaa ja käyn matkalla bussille ostamassa sinitarraa opiskelijaterapiaa varten. Yliopistolle päästyäni käyn nappaamassa pelit mukaan ja menen pitämään terapiaa. Terapian jälkeen kulutan aikaa Humuksessa juomalla teetä ja väittelemällä kaverini kanssa transsukupuolisuudesta. Teehetken jälkeen suuntaan palaveriin, jossa keskustelemme graduuni tarvittavan testin käännösprojektista ja ensimmäisestä käännösversiosta. Tämän jälkeen lähden kotiin, jossa kerkeän tosin vain syömään nopsasti, jonka jälkeen lähden jo balettitunnille. Balettitunnin jälkeen pääsen viimein kotiin lepäämään ja köllähdän sohvalle katsomaan poikaystäväni kanssa Sohvaperunoiden tämän kauden viimeistä jaksoa.

 

Lauantai

Ugh, kaikki työn alla olevat hommat risteilevät päässäni ja loputtomalta tuntuva to do-lista pitää minut kiireisenä. Istunkin koko päivän makkarin sängyllä tyynykasojen keskellä juoden teetä ja hakaten tekstiä Wordiin. Keskittymisessä auttaa Spotifystä tulviva aasialainen panhuilumusiikki ja tieto siitä, että ensi viikon jälkeen on taas vähän helpompaa. Illalla teemme poikaystäväni kanssa gluteenittomia tonnikalaburgereita, jotka maistuvat niiiin hyvältä!

 

Sunnuntai

Sunnuntaina jatkan opiskeluhommien tekemistä, mutta en pääse ihan samanlaiseen flowhun kuin lauantaina. Iltapäivällä lähdemme katsomaan Tuhkimobalettia Valveelle, josta kävelemme kotiin vesisateessa. Sateen, kastuneiden kenkien ja palelun aiheuttamaan kiukkuun auttaa Makuunista noudettu irtokarkkipussi. Kultturellin iltapäivän jälkeen on taas aika palata sorvin ääreen viimeistelemään kaverini gradujohdannon opponointi sekä testin käännöksen korjaukset. Kirjoitusurakan keskellä mieltä lämmittää se tieto, että ensi viikon lauantaina pääsen kirppistelemään ystäväni kanssa Suurkirppikselle.

 

Maanantai

Maanantaina suuntaan taas yliopistolle. Palautan terapiaperit ohjaajalleni sekä käyn seuraamassa toisen logopedian opiskelijan videodemon hänen pitämästään terapiasta. Demon jälkeen palaan kotiin suunnittelemaan kesäopintojani ja teen graduseminaareja varten Power Pointin omasta vielä hyvin keskeneräisestä gradustani. Harmittelen, etten ehdi päälle puskevien deadlinejen takia baletin tekniikkatunnille, mutta huomaankin sitten, että kappas, tuntihan on peruttu! Illalla katson vielä rästiin jääneen videoluennon ja venyttelen samalla istumisesta kipeytynyttä selkääni. Ompelen viimein myös kaksi uutta merkkiä haalareihini – wappu, I’m ready!

 

Tiistai

Aamulla järjestän terapiaan ja gradun aineistonkeruuseen liittyviä juoksevia asioita. Koomaan kalsareissa kotona, kun saan viestin, että omg, tänään on viimeinen lipunmyyntipäivä Waatonaaton bileisiin!!!111 Onneksi ystäväni jaksaa reippailla yliopistolle ja ostaa meille liput seuraavalla viikolla oleviin vappubileisiin, niin pääsemme kerrankin ulos tuulettumaan. Lippuasian selvittyä luen Kommunikoinnin evoluutio-kurssia varten kaksi artikkelia laulun ja tanssin evoluutiosta, joista teemme ystäväni kanssa Power Point-esityksen. Työstän vielä graduseminaariesitystäni kirjoittamalla itselleni lyhyet muistiinpanot siitä, mitä minkäkin dian kohdalla kannattaisi nostaa esille. Loppuillan otan rennosti ja kerään voimia seuraavan päivän seminaaria varten.

 

Keskiviikko

Tänä aamuna ylitän itseni: nousen ylös samantien, kun kello soi kuudelta. Pääsen ajoissa lähtemään, kun en juuttunut asukriiseilemään ja tukkakin asettuu kerralla ihan hyvin. Vältän myös bussistamyöhästymiskatastrofin, vaikka jumitunkin liikennevaloissa liikenteenjakajan kohdalle juuri sinä hetkenä, kun tajuan bussin jo tulevan. Muutaman juoksuaskeleen avulla kerkeän onneksi bussiin. Yliopistolle päästyäni suuntaan innovointikeskus Tellukseen, joka oli ennen kirjasto. Nyt se on pehmeillä kalusteilla täytetty pesä, jossa on ihania innovointinurkkauksia ja kekseliäästi nimettyjä kokoushuoneita. Pyörin siellä sermien ja säkkituolien seassa etsien mikroluokkaa, jonka vihdoin löydän ja pääsen tulostamaan papereita graduesitystä varten. Löydän jopa oikeaan paikkaan ajoissa epämääräisen labyrinttimäisessä luonnontieteellisessä päädyssä, sillä logojen graduseminaarit on hauskasti sijoitettu luokkaan FY1095A. Graduseminaarit sujuvat rattoisasti ja lounastauolla suuntaan kahville opiskelukaverini kanssa. Syön epäilyttävän hyvän gluteenittoman sämpylän samalla, kun tutkailen keskusaulan päästä päähän ulottuvaa bilelippujonoa, jossa ihmiset ovat yöpyneet saadakseen liput KotiKaupungin Lyhyeen. Kaffepaussin jälkeen esittelen oman graduni ja saan hyviä ideoita semmaryhmäläisiltä. Seminaarin jälkeen lähden kotiin koomaamaan. Yritän kirjoittaa syvällistä itsereflektiota kliinisen työskentelyn ja ammattietiikan oppimispäiväkirjaa varten, mutta pohdinta metalogopedisista taidoista ei oikein irtoa väsyneenä. Päädyn tekemään pesän sohvalle, jossa koomaan koko loppupäivän katsoen poikaystäväni kanssa Arman Pohjantähden alla -sarjan uusimman jakson sekä Bridge of Spies -elokuvan. 

 

Torstai

Näen koko yön painajaisia ja aamulla kellon soidessa tuntuu siltä kuin en olisi nukkunut ollenkaan. Aamupalan jälkeen totean, että ehkä on parasta koko ihmiskunnan kannalta, jos nukun vielä hetken. Köllähdän sikeään uneen, josta herättyäni kiskon vaatteet päälle ja laitan itseni ihmisen näköiseksi, sillä on aika lähteä taas yliopistolle! Onneksi pääsen ystäväni kyydillä, sillä ulkona on hyytävän kylmä sää. Yliopistolle päästyämme ostamme ystäväni kanssa liput Poikkitieteellisiin haalaribileisiin, jonka jälkeen menemme viimeiselle kommunikoinnin evoluutio-kurssin luennolle. Kävelemme keskusaulasta humanistiseen päätyyn vain huomataksemme, että luento onkin tällä kertaa vanhalla sähkön käytävällä eli ei auta muuta kuin palata koko matka takaisin. Viimeisen luentokerran lopuksi esittelemme laulun ja tanssin evoluutiota käsitelleiden artikkeleiden pääpointit Power Pointin avulla. Luennon jälkeen menemme vielä tutkimaan terapiamateriaaleja ja valitsen tehtävät seuraavaa terapiakertaani varten. Heti, kun pääsen kotiin, kiskon pitkävartiset villasukat jalkaani ja keitän itselleni kupin teetä. Onneksi huomenna on perjantai.

 

x Marjo

Kommentit (6)
 1. Ah, mitä ihanaa vertaisterapiaa tämän lukeminen oli! 🙂

  1. Haha, onko sullakin vähän opiskelu hajottanut viime aikoina? 😀

   1. Ihan vähän joo! 😀 Ja opiskelu-työ-työnhaku-mix on saanut kyllä aivot aika solmuun välillä. 😀

    1. Oh my, kuulostaa kyllä melkoselta mixiltä! :’D Koitahan selvitä!

 2. Mielenkiintoinen postaus! Kiitos tästä 🙂

  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit! :>

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *