5 ASKELTA ONNELLISEMPAAN ARKEEN

Toiveviikolla kyselin teidän toiveitanne ja monet kertoivat onnellisuuteen liittyvien tekstien olevan blogin parasta antia. Silläkin uhalla, että toistan itseäni listailin muutamia asioita, jotka mielestäni tekevät elämästä hyvin nautittavaa.

1. Hyvä itsetunto. Tähän liittyy monta asiaa, jotka edesauttavat elämän helppoutta. Ei tarvitse ikinä pohtia, mitä muut sinusta ajattelevat, vaan voi tehdä juuri niitä asioita mitä itse haluaa. Uskaltaa tavoitella suurempia unelmia ja ottaa isompia riskejä. Yritä löytää omat vahvuutesi, intohimosi ja valjasta niistä potentiaali omien unelmien tavoitteluun. Asettamalla itsellesi pieniä tavoitteita ja yltämällä niihin, vahvistat myönteistä minäkuvaasi. 

2. Omannäköinen elämä. Tuntuuko sinusta siltä, että elät viikonloppuja varten tai viikon pituinen etelänloma on ainoa valopilkku vuodessa? Jos olet ajautunut sellaiseen arkeen, mikä ei ole nautittavaa, uskalla tehdä täyskäännös. Vaihda alaa, opiskele uusi ammatti tai vähennä nykyistä työmäärääsi. Tee enemmän niitä asioita, jotka saavat sinut onnelliseksi joka päivä. 

3. Ystävät etusijalle. Aikuisiällä ihmissuhteet vaativat hiukan enemmän. Ei enää tule vietettyä aikaa koulussa tai harrastusten parissa päivittäin, vaan yhteisiä tapaamisia saattaa joutua sopimaan pitkän ajan päähän. Silti ystävien kanssa vietetty aika on kultaakin arvokkaampaa. 

4. Positiivinen suhtautuminen asioihin. Kun jokin mahdollisuus tulee eteesi, kysy mielummin miksi ei? kuin miksi? Kun lähtee positiivisella energialla ennakkoluulottomasti mukaan juttuihin, voi löytää itsensä vaikka minkälaisten onnellisten sattumuksien keskeltä. 

5. Anna itsesi olla onnellinen. Uskon, että monissa yhteisöissä kuten esimerkiksi työpaikoilla, vallitsee niin negatiivinen ilmapiiri, että tuntuu väärältä ilmaista olevansa onnellinen. Niinpä sitä laskee oman energiansa vastaamaan yleistä ilmapiiriä, ikäänkuin kuuluakseen joukkoon. Koska kaikkia muitakin aina vain v*tuttaa, niin onhan se epäreilua että itse hymyilee kuin naantalin aurinko. Tästä ei kuitenkaan ole mitään hyötyä, vaan se vahingoittaa vain sinua itseäsi. Yritä mielummin tartuttaa oma iloisuutesi kanssaihmisiin.

Kommentit

sanni (Ei varmistettu)

Ihana postaus <3 ja tää koko blogi on vaa yks lemppari! sulla on nii ihana asenne elämään ja vaikutat muutenki huipputyypiltä :-)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla! Kiitos hurjasti :) <3

Sara (Ei varmistettu)

Tuo viimeinen kohta kolahti! Itse huomaan sen silloin, kun kokoonnummme tyttöporukalla ja puhe kääntyy parisuhteisiin. Kun kaikilla muilla tuntuu olevan draamaa ja ongelmia, niin itse tulee oltua lähinnä hiljaa. Tuntuisi väärältä julistaa omaa onneaan

Elisa (Ei varmistettu)

Välillä onkin hyvä tietää, milloin omaa onneaan ei kannata hehkuttaa! :) Kuitenkin siihen valitukseen mukaanmeneminen on aina huono vaihtoehto :(

Janita (Ei varmistettu)

Ihania ajatuksia! Itselläni on myös sama ajatusmalli, että kysyn itseltäni mielummin miksipä ei, kuin miksi :)
http://sunseyes.blogspot.fi

Elisa (Ei varmistettu)

Se on hyvä asenne! ;)

Salla (Ei varmistettu)

Viimeiseen kohtaan liittyen: Joskus käy niinkin että saa vain kuittailuja siitä että on iloinen kaikkien muiden mököttäjien rinnalla. Silloin mulle aina tulee paha mieli niiden muiden puolesta.

Elisa (Ei varmistettu)

Tiedän tunteen! :( Mutta ei toisien ajatusmaalilmaa voi oikein muuttaa. Sen pitää lähteä henkilöstä itsestään. Aina voi tietty olla hyvänä esimerkkinä :)

Iina-Maria (Ei varmistettu)

Hyvä ja kiva postaus! En tiiä onko tällasia blogeja enemmänkin, mut mulle sun blogi on ainutlaatuinen. :) En oo pahemmin törmännyt tällasiin blogeihin, joissa kirjotetaan vähän spirituaalisempiakin juttuja plus "pinnallisempaa". Tykkään tositosi paljon. :)

Itse lisäisin vielä listaan: Tunne mitä vaan avoimesti. Eli siis avoin tunteiden ilmaisu, ainakin omalla kohdalla, on yksi avain onneen. Olinpa sitten onnellinen, surullinen, pettynyt, innostunut, jännittynyt - ihan mitä vaan! Usein nimittäin tuntuu, ettei tunteita saa ilmaista tai niistä puhua vaan asiat pitää pitää sisällä, esittää vahvaa ja vaan hymyillä.
Kun kaikki tunteet ilmaisee vapaasti, on niin paljon parempi olla. Se on vapauttavaa. Ja ne negatiivisetkin tunteet menee nopeammin ohi, kun ne saa kiljuttua ulos ja on joku joka kuuntelee ja ymmärtää. :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos paljon Iina-Maria! Tosi kiva kuulla :) Ja tuo lisäämäsi kohta on aivan loistava lisä tähän listaan. Omia mörköjä ei kannata pitää sisällään vaan antaa kaikkien tunteiden tulla ja mennä.

Henna-Riikka (Ei varmistettu)

Tää on kyllä niin hyvän mielen blogi :)

Kommentoi