Metatyön jakamisesta ja perhekokouksista

Ajauduimme puolisoni kanssa eilen ihan sattumalta sellaiseen pitkään keskusteluun kaikista asioista, jotka meitä arjessa kuormittaa. Ne olivat kummallakin hyvin erilaisia, johtuen meidän luonne- ja temperamenttieroista. Siinä missä puolisoni on tasainen ja rauhallinen rutiinien rakastaja, minä olen impulsiivinen, nopea ja spontaani tasaisuuden välttelijä.

Ensin saattaa ajatella, miten ihmeessä olemme koskaan päätyneet yhteen. Mutta uskon, että juuri meidän erilaisuus on hitsannut meistä niin hyvän tiimin. Toinen paikkaa aina juuri siinä kohtaa, missä toinen kokee vajavaisuutta.

Päädyimme sitten rakentavassa hengessä pohtimaan, mikä auttaisi siihen että kumpikaan ei kokisi kuorimittuvansa liikaa omien hoidettavien tonttiensa kanssa. Jos toinen hoitaa aina roskien viemisen, pyykinpesun ja tiskikoneen tyhjennyksen, voi tuntua että tekee kaiken kotona. Ja toisella saattaa olla taas suurin osa metätöistä omilla harteilla, joka ei puolestaan ole yhtä näkyvää kuin nuo edellä mainitut asiat.

Päätimme kokeilla ratkaisuksi tällaista joka sunnuntaina pidettävää perhekokousta. Ajattelin, että se olisi mukava hoitaa vaikka yhteisen aamiaisen päätteeksi. Siinä katsottaisiin seuraavaa viikkoa, jaettaisiin vastuualueita, pohdittaisiin minin vaatehuoltoa ja tarpeita, mahdollisia ostettavia lahjoja lastenkutsuille / päiväkodin hoitajille, varattavia neuvolakäyntejä tai hammaslääkäreitä, treffejä toisiemme sekä ystävien kanssa, kodin tarpeiden listaamista ja seuraavan viikon ruokalistaa.

En tiedä, tuleeko tämä käytännössä toimimaan, mutta ainakin nyt on toiveikas olo. Jotkut ystävistämme käyttää perheen sisäisesti esimerkiksi Trelloa, joka voisi olla myös ihan hyvä väline meillekin. Aloitetaan kuitenkin nyt tästä ja katsotaan, mihin tämä kehittyy. Metatyö ei ainakaan ole yhtään vähenemässä nimittäin sitten, kun mini kasvaa ja mukaan tulee koulu sekä mahdolliset harrastukset.

Sen takia näitä on hyvä pohtia jo etukäteen. Ja onhan toki tuota metätyötä hurjan paljon ihan sellaisissakin parisuhteissa, missä ei ole lapsia. Törmäsin tällaisessa blogissa  tekstiin, joka ainakin minussa resonoi.

Inhoan puheenvuoroja, joiden mukaan naisilla on hommaa niin paljon siksi, että he itse järjestävät sitä itselleen olemalla ylettömän pilkuntarkkoja. Että miehet ovat jotenkin rennompia ja pääsevät siksi helpommalla.

Tämä keskustelu ei ota lainkaan huomioon sitä, että naisilla on kovemmat paineet täyttää odotukset äiteinä kuin miehillä odotukset isinä. Hyvälle isälle riittää, että hän pelaa lapsen kanssa pihalla palloa ja kuskaa harrastukseen. Äidit sen sijaan saavat niskaansa myös odotukset siitä, että lapsella on päiväkodissa sopiva varustus mukana, D-vitamiinia nautitaan säännöllisesti ja kiintymyssuhde kehittyy normaalisti.

Toisin sanoen hyvä isyys liittyy läsnäoloon ja vuorovaikutukseen, mutta hyvään äitiyteen liittyy lisäksi lapsen huolenpidon ja hoivan järjestäminen sekä kehityksen turvaaminen.

Siksi vastaukseni kysymykseen “miten vähentää metatyötä?” ei ole, että äitien pitää relata, laskea rimaa ja ottaa mallia isistä.

Millä tavalla teillä jaetaan arjen vastuualueita? Ja onko siihen jotain hyviä vinkkejä?    

 

perhe vanhemmuus tasa-arvo
Kommentit (3)
  1. Dear user! You were previously registered with our cloud mining service Bitcoin CM

    During your absence, an amount of $28,135.97 was mined using cloud mining

    Check information п»їhttps://cloud-mining-of-cryptocurrency.cartuguarta.ml/request-for-payments-734975

  2. Ei liity nyt metatyöhön (josta ruuhkavuosia elävänä naisena riittäisi avautumista pitkästi, mutta jää toiseen kertaan), mutta kommentoin tän sivuston logiikkaa.

    Tän blogin asetuksissa on jotain hieman erikoista, sillä kun tekstin lukee loppuun, sivusto alkaa ehdotella jotain tosi K18- aiheista blogia ”jatkoksi”useammankin postauksen kohdalla. Kenties tuo on tarkoituksellista mainontaa, mutta se voi kyllä myös häiritä lukijoita. Miten asiasanat postauksissa ketjuttuu/ onko algoritmissa jotain outoa tms? Sanon suoraan, että nuo sivuston ”lue seuraavaksi” ehdotukset on aika vastenmielisiä, kun on asennoitunut lukemaan juuri jotain kokemuksia perheistä, arjesta, hyvinvoinnista. Jos haluaa etsiskellä ”eroottisen” genren lukemista, niin se tapahtuisi muuta kautta, kuin tällaisen lifestyle/ perhe- blogin kautta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *