15 kysymystä hiuksista

 Sara heitti haasteen: 15 kysymystä hiuksista. Ja kun kysytään, niin minähän vastaan!

1. Hiustyyppi? 

Suora, hento, maantienharmaa ja latvasta pahasti takkuuntuva.

2. Missä käyt kampaajalla? Kuinka usein?

i-Lossa Anulla, aivan liian harvoin (eli suurinpiirtein kerran vuodessa).

3. Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla? 

Joka kerta sama show, eli vaaleita raitoja. Pitäisi varmaan joskus vähän irrotella, mutta tykkään siitä että väri on niin lähellä omaa, ettei tosiaan tarvitse kovin usein käydä.

4. Tukkajumalasi?

Kira Kosonen. Muistan jo aikoina ennen kun kummallakaan oli blogia, ihailin aina Kiran pitkää ja paksua blondia reuhkaa.

5. Suosikkikampaus?

Ranskanletit. Tosi harvoin jaksan niitä tosin vääntää, eikä ne sovi kauhean moneen tyyliin. Rakastan kuitenkin sitä fiilistä kun kaikki on jotenkin niin tiukasti kiinni, ettei mitkään haituvatkaan roiku silmillä.

6. Kuinka usein peset hiukset – aamulla vai illalla?

2-3 päivän välein ja yleensä illalla. Jos käyn treenaamassa lounasta ennen, pesen tukan myös sen jälkeen.

7. Vakio hätäkampaus?

Tiukka korkea ponnari ilman jakausta. Toimii myös juhlavammassa lookissa jopa vähän likaisella tukalla, kun vaan suihkii hiukan lakkaa, laittaa tummemman silmämeikin ja isot korvikset.

8. Millaisia hiustuotteita käytät – uusin lemppari ja ikisuosikki?

Rakennekorjaavia ja kosteuttavia, sekä kuivashampoota (Batisten klassikko on lemppari vuodesta toiseen ja peittää myös hyvin juurikasvua).

9. Mikä hiustuote ei nappaa?

Lakka, muuten kuin juuri tuossa hätävarakampauksessa. Jos joku suihkii esimerkiksi kiharoiden jälkeen mulle lakkaa, olen alle tunnin päästä rastoittunut puolesta päästä ja koko tukka on sellainen linnunpesä mitä sitten selvitellään useampi päivä.

10. Jäätävin hiuslookkisi?

Näitä on monia. Ehkä seiskaluokalla, kun halusin permiksen niin, että se alkoi vasta tuosta korvan kohdalta. Tai sitten lukiossa kun mulla oli sinimustatukka ja pyysin mun ystävää leikkaamaan fiskarsin saksilla mulle Victoria Beckham tukan. Eikä kyllä se itseblondattu (eli oranssi) tukka ohuella ja rasvaisella otsiksellakaan oikeen nappaillut (ennen kuin keksin kuivashampoon mullistavan vaikutuksen).

11. Syötkö ravinnelisää hiuksille?

Syön hairlustin -ravintolisää, jossa on mm. todella iso määrä biotiinia.

12. Käytätkö/oletko joskus käyttänyt hiuslisäkkeitä?

No sen Beckham lookin jälkeen aika nopeasti tajusin, että näytän 30 vuotta vanhemmalta ja pitkä tukka oli saatava takaisin. Juuri ennen tätä olin vannonut, että minä en sitten muuten koskaan ota hiustenpidennyksiä. Ja siitähän se kierre sitten lähti. Varmaan pari vuotta oli, mutta nyt ei ole ollut 10 vuoteen paitsi sellasia klipseillä kiinnitettäviä tuuhennoksia välillä.

13. Hiuskatastrofi?

Kaikki pidennykset. Niiden jäljiltä oma tukka on ollut ihan sellainen kynitty ja kamala. Siitähän se kierre onkin tullut. En ikinä olisi uskonut, kuinka vahva osa identiteettiäni tukka onkaan, mutta pidennyskierteen keskellä on tullut jopa muutaman kerran itku. Poikaystäväni sai minut lopulta luopumaan pidennyksistä silloin 10 vuotta sitten ja muutama kuukausi siinä meni hammasta purren, mutta nyt olen todella tyytyväinen että tein sen.

14. Millä suoristat ja/tai kiharrat? 

Saran vanhalla suoristusraudalla, jota olen lainaillut vuosia (koska se on vaan mun mielestä ihan paras!). Ja kun Sara osti uuden Cloud 9 suoristimensa- lahjoitti hän vanhansa minulle. Voitte kuvitella minkälainen riemu siitä repesi!

15. Hiusvinkki?

Värjää hiukset sellaisella värillä, ettei juurikasvu näytä heti ihan karmealta. Silloin hiukset saa vähän levätä värjäyskertojen välissä kun voi hyvin mennä puolikin vuotta ilman, että tilanne on dramaattinen.

Kuvat: Sara Tickle

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *