Kasvisranskalaisia ja dippejä
Minusta on tullut tämän kasviksia suosiman ruokavalion myötä kaikkien mössöjen ystävä. Ennen tein melkein jokaisella ruoalla jonkun kastikkeen turkkilaisesta jogurtista, mutta nyt olen tehnhyt maidottomia versioita. Kasviksiksi tein porkkanaranskalaisia ja pikkuparsoja, jotka maustoin ja paistoin öljyssä pannulla nopean kiehautuksen jälkeen. Näistä tulisi varmasti uunissakin herkullisia, mutta en jaksanut alkaa opetella uunin käyttöä täällä Airbnb-asunnossamme.
Tähän kelpaa tietysti mitkä tahansa kasvikset, ja ne voi jättää raaoiksikin. Se on jännä, miten erilaiselta kasvikset maistuvat ihan pelkästään muotoa muuttamalla. Kun tomaatin silppuaa ihan pieneksi, maistuu se täysin erilaiselta kuin suurina viipaleina. Kurkkukin oli tarkoitus tehdä suikaleiksi, mutta apukokki oli ehtinyt jo kuutioida ne.
Tein lisukkeeksi vielä quinoaa ja leikkasin yhden avokadon sen kanssa, jotta ruokaan saa vähän lisää energiaa. Sitä ei oikein vieläkään tajua, kuinka järjettömän isoja annoksia kasvisruokaa voi (ja pitää) syödä.
Tapenade:
- purkillinen hyviä kivettömiä oliiveja
- teelusikallinen kapriksia
- 1 valkosipulin kynsi
- loraus oliiviöljyä
Pico de Gallo:
- 1 iso tomaatti
- 1 punasipuli
- kourallinen korianteria
- 2 limen mehu
- 1 valkosipulin kynsi
Basilika-hummus (aiemminkin ollut blogissa):
- kourallinen basilikaa
- 1 valkosipulin kynsi
- purkillinen kikherneitä
- oliiviöljyä
- kokeile lisätä myös aurinkokuivattuja tomaatteja (lukijan suositus)
Yesterday I made these veggie ”fries” from carrot and asparagus. I cooked them a little bit and then fried them on a pan with some oil and spices. I also made 3 different dips or sauces for them.
Tapenade:
- 1 jar of good stoneless olives
- 1 ts of capris
- 1 clove of garlic
- hint of olive oil
Pico de Gallo:
- 1 tomato
- 1 red onion
- 1 clove of garlic
- hadfull of cilantro
- lime juice
Basil hummus (as seen on the blog earlier as well):
- chick peas
- 1 clove of garlic
- olive oil
- handfull of basil
- try also adding sundried tomatoes
I also cooked some quinoa that I served with avocado, to make the dish just a little bit more filled with energy. It is crazy how much you can (and have to) eat food when it’s vegetarian.