Kasvisranskalaisia ja dippejä

DSC_4020.jpg

Minusta on tullut tämän kasviksia suosiman ruokavalion myötä kaikkien mössöjen ystävä. Ennen tein melkein jokaisella ruoalla jonkun kastikkeen turkkilaisesta jogurtista, mutta nyt olen tehnhyt maidottomia versioita. Kasviksiksi tein porkkanaranskalaisia ja pikkuparsoja, jotka maustoin ja paistoin öljyssä pannulla nopean kiehautuksen jälkeen. Näistä tulisi varmasti uunissakin herkullisia, mutta en jaksanut alkaa opetella uunin käyttöä täällä Airbnb-asunnossamme. 

Tähän kelpaa tietysti mitkä tahansa kasvikset, ja ne voi jättää raaoiksikin. Se on jännä, miten erilaiselta kasvikset maistuvat ihan pelkästään muotoa muuttamalla. Kun tomaatin silppuaa ihan pieneksi, maistuu se täysin erilaiselta kuin suurina viipaleina. Kurkkukin oli tarkoitus tehdä suikaleiksi, mutta apukokki oli ehtinyt jo kuutioida ne. 

Tein lisukkeeksi vielä quinoaa ja leikkasin yhden avokadon sen kanssa, jotta ruokaan saa vähän lisää energiaa. Sitä ei oikein vieläkään tajua, kuinka järjettömän isoja annoksia kasvisruokaa voi (ja pitää) syödä. 

DSC_4027.jpg

Tapenade:

  • purkillinen hyviä kivettömiä oliiveja
  • teelusikallinen kapriksia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • loraus oliiviöljyä

    DSC_4025.jpg

     

Pico de Gallo:

  • 1 iso tomaatti
  • 1 punasipuli
  • kourallinen korianteria
  • 2 limen mehu
  • 1 valkosipulin kynsi

    DSC_4028.jpg

     

Basilika-hummus (aiemminkin ollut blogissa):

  • kourallinen basilikaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • purkillinen kikherneitä
  • oliiviöljyä
  • kokeile lisätä myös aurinkokuivattuja tomaatteja (lukijan suositus)

DSC_4017.jpg

DSC_4030.jpg

Yesterday I made these veggie ”fries” from carrot and asparagus. I cooked them a little bit and then fried them on a pan with some oil and spices. I also made 3 different dips or sauces for them. 

Tapenade:

  • 1 jar of good stoneless olives
  • 1 ts of capris
  • 1 clove of garlic
  • hint of olive oil

Pico de Gallo:

  • 1 tomato
  • 1 red onion
  • 1 clove of garlic
  • hadfull of cilantro
  • lime juice

Basil hummus (as seen on the blog earlier as well):

  • chick peas
  • 1 clove of garlic
  • olive oil
  • handfull of basil
  • try also adding sundried tomatoes

I also cooked some quinoa that I served with avocado, to make the dish just a little bit more filled with energy. It is crazy how much you can (and have to) eat food when it’s vegetarian. 

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.