Breakfast
En ole koskaan ollut aamupalaihminen, ja tästä onkin käyty monta kädenvääntöä elämäni aikana. ”Aamiaisen tulisi olla päivän suurin ateria” on mantra jota minulle on toisteltu useammin kuin mitään muuta syömiseen liittyvää ohjetta. Aamiaiseni on aina melko pieni. Minulla ei yksinkertaisesti ole heti herättyäni nälkä ja koen todella vastenmieliseksi aloittaa päiväni ihan huonovointisena tunkemalla väkipakolla vatsan täyteen ruokaa. Muutenkin syön melko intuitiivisesti ja uskon, että kehoa pitää kuunnella.
Täällä ollessa on kuitenkin aamiaisilla tullut syötyä paljon ja tajusin että yksi syy, miksi en syö aamuisin paljon, on yksinkertaisesti laiskuus. En koe olevani aamuisin mitenkään tehokkaimmillani ja suuntaan sen vähäisen energian mielummin töiden tekoon, kuin keittiössä puuhasteluun. Esimerkiksi aamiaissmoothie kuulostaa aivan ihanalta ajatuksen tasolla, mutta blenderin peseminen ja hedelmien leikkuu tuntuu ihan ylitsepääsemättömän suurelta skarppaukselta siihen aikaan päivästä.
Two Hands-nimisessä paikassa on yksi New Yorkin parhaista aamiaisista, ja tällaisen aamiaisen söisin mielelläni joka päivä (jos siis en olisi liian laiska sitä valmistamaan). Acai-bowl tuoreilla marjoilla ja itsetehdyllä granolalla, ranskalaista patonkia mozzarellallaj tomaatilla ja parmankinkulla täytettynä, pinaatti-banaani-mango-spirulina-smoothie ja Matcha latte.
We had breakfast at Two Hands, which is one of my favorite brekkie spots in New York. I’d like to start every morning like this: acai bowls with homemade granola and fresh berries, french baquette with parma ham, mozzarella and tomato, smoothie with banana, mango, spirulina and spinach and a matcha latte! This must be one of the most instagrammed restaurants in the city.