Ravitseva nuudelikulho
Olimme yhtenä päivänä Holidayssa ystäväni kanssa ja hän tilasi ”summer bowlin” ruoaksi. Minulla ei ollut oikein nälkä, joten päätin olla ottamatta mitään. Kuitenkin siinä vaiheessa kun annos kannettiin pöytään, aloin katua päätöstäni. Niin herkulliselta se näytti. Siitä lähtien olen halunnut tehdä jotain samantyyppistä kotona. Nyt vihdoin sain aikaiseksi tehtyä tällaisen oman versioni. Pohjalla on leveitä lasinuudeleita ja teriyakimaista kastiketta.
Kauppalistalle:
- Lasinuudeleita
- Tuoretta chiliä
- Graavilohta
- Parsakaalia
- Kurkkua
- Porkkanaa
- Seesaminsiemeniä
- Mirin riisiviinietikkaa
- Valkosipulia
- Soijaa
- Hunajaa
- Avokadoa
Laita parsakaalit uuniin 225 asteeseen kevyesti öljyttyinä ja nuudelit keittymään. Niiden valmistuessa raasta kurkku ja porkkana nauhamaiseen muotoon ja pilko chilit ja avokadot pieneksi. Kastikkeen voi tehdä valmiiksi pannulla kuullottamalla öljyssä 3 puristettua valkosipulin kynttä ja lisäämällä siihen 0,5 dl Miriniä ja saman verran soijaa. Lopuksi mukaan sekoitetaan vielä teelusikallinen hunajaa. Kastiketta voi seoitella pannulla niin kauan että se ehtii vähän kiehahtaa. Lopulta kaikki ainekset voi asetella haluamallaan tavalla lautaselle ja ripotella seesaminsiemeniä päälle.
Mukavaa viikonloppua!