Talven suosikkiruoka: Kanaramen

DSC_6923.jpg

Nenä tukossa ja ulkona kylmä viima, kun teen matkaani kauppaan. Tekee mieli jotain vähän tulista, kuumaa keittoa ja mielellään vielä jotain, jossa on kunnolla inkivääriä ja valkosipulia. Mieleeni muistuu Suusta suuhun-blogin postaama Kanaramen ja innostun samantien. Sopivan helppo ruoka flunssaiselle, ja varmasti avaa tukkoisen nenän. 

Muutin vähän alkuperäistä ohjetta sen mukaan, mitä kaapista ja kaupasta sattui löytymään. 

DSC_6930.jpg

Kanaramen (2 henkilölle)

-2 pientä pussia maman kananmakuisia nuudeleita

-pienen peukalon kokoinen pala inkivääriä

-3 valkosipulinkynttä

-1 iso sipuli

-1 chili

-korianteria maun mukaan

-100 gr maissia

-iso kourallinen pinaatinlehtiä

-300 gr kanan rintafilleitä

-1 rkl soijaa

-1 litra kanalientä

-2 munaa

-1 lime

-kourallinen ituja

-1 avokado

-Hoisin- ja Sriracha-kastiketta päälle

Aloita suolaamalla kanapihvit ja paistamalla ne öljyssä pannulla. Siirrä sivuun jäähtymään ja leikkaa pieniksi paloiksi. Keitä munia viisi minuuttia ja viilennä kylmän veden alla. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota kattilassa nuudelipussien mausteiden kanssa. Lisää kanaliemi, chilit ja inkivääri ja anna kiehahtaa. Ryöppää pinaatit toisessa kattilassa ja sulata pakastemaissi. 

Lisää kanaliemeen nuudelit ja keitä kypsäksi. Mausta soijalla. Jaa lautasille ja lisää munat, kanat, pinaatti, maissi, idut, avokado ja korianteri. Purista päälle limenmehu. 

Oli kyllä todella hyvää ja poikaystäväkin sanoi, että meni heti lempiruokien joukkoon!

DSC_6920.jpg

Koti Ruoka ja juoma