Kermainen vegeramen
Päätin matkalta palatessani hellittää vähän tahtia joululoman ajaksi. Muutkin lomailevat ja ovat pois koneiden ääreltä, joten se tuntui loogiselta paikalta pitää itsekin vähän lomaa. Tottakai heti kun vaihdoin vähän vapaalle, sain flunssan joka pakotti pitkäksi aikaa neljän seinän sisälle. Yritin sitten lääkitä itseäni parhaan mukaan inkiväärishoteilla, kuumalla juomalla ja c-vitamiinin yliannostuksella.
Ruokahalu oli melko kadoksissa, mutta yksi ruoka toimi päivästä toiseen: nuudelikeitto eri variaatioilla. Olemme tehneet syksyn mittaan kanaramenia tällä reseptillä. Kuitenkin kipeänä ollessa kana tökki, ja muutenkin kaipasin jotain variaatiota tähän. Tein vähän riisutun ja helpomman version alkuperäisestä ja siitä tuli lopulta melkeinpä edeltäjäänsä parempi.
Kauppalistalle (2 henkilölle):
– 1 pussi maman katkaravun makuisia nuudeleita (iso koko)
-1 avokado
-2 munaa
-150 gr maissia
-baby pinaattia 5 dl
-Hoi sin-kastiketta
-1 lime
– 5 valkosipulin kynttä
-1 tuore chili
-3 kevätsipulin vartta tai 1 tavallinen sipuli
-öljyä
-0,5 litraa kanalientä
Aloita keittämällä munia 5 minuttia ja huuhtelemalla kylmässä vedessä sen jälkeen. Leikkaa valkosipulin kynnet ja sipuli ja kuullota ne kattilassa öljyn ja nuudelipussississa tulleen kuivamausteseoksen kanssa(chili-osion voi jättää käyttämättä jos ei halua lopputuloksesta kovin tulista). Lisää puoli litraa kanalientä (myös kasvisliemi käy) ja pilkottu chili ja anna kiehahtaa. Lisää nuudelit ja keitä kypsiksi. Sulata tällä välin maissi ja kiehauta pinaatti.
Kaada valmis nuudelikeitto lautasille, lisää maissit, pinaatit, muna ja avokado. Mausta limen mehulla.