Soba-nuudelikulho

DSC_0093.jpg

Rakastuin soba-nuudeleihin joskus pari vuotta sitten syödessäni kerta toisensa jälkeen Linko-ravintolassa ”soba-salaatin”. Jostain syystä en ajatellut, että soba viittasi tähän maukkaaseen tummaan nuudeliin. Sittemmin Nycissä asuessani sain ahaa-elämyksen syödessäni toista soba-salaattia ravintolassa. Suomessa näitä ei ole tullut jostain syystä kokkailtua koskaan. 

Herkussa tänään vaellellessani kuitenkin bongasin paketin muiden nuudelien vierestä ja päätin testata, ovatko yhtä hyviä itse tehtyinä. Ja olihan ne, elleivät jopa parempia. 

Nuudelien sekaan raastoin kesäkurpitsaa ja porkkanaa suikaleiksi. Päälle laitoin granaattiomenan siemeniä, graavilohta, chiliä, avokadoa ja seesaminsiemeniä. Granaattiomena ei ehkä ollut ihan nappivalinta tähän, joten korvaisin sen vaikkapa jollain yrtillä. Kulhon kruunasi kastike, jota käytän myös riisipaperirullien kanssa. 

Kastike

  • 1 dl Mirin riisiviinietikkaa
  • 1 dl soijaa
  • 1 dl vettä
  • tilkka öljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • pieni pala inkivääriä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl hunajaa

Leikkaa valkosipuli ja inkivääri pieniksi paloiksi ja kuullota kattilassa öljyn kanssa. Lisää nesteet, sokeri ja hunaja ja kiehauta. Anna porista hiljalleen noin 5 minuuttia.

DSC_0094.jpg

DSC_0097.jpg

DSC_0105.jpg

 

hyvinvointi terveys liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.