Parasta kasvisruokaa
Kasvisruoan parhaimmistoa on ehdottomasti kaikenlaiset mössöt. Mitä useampia mössöjä, sen parempi on yleensä kulinaarinen elämys. Meidän perheessä on muutamia klassikkoja, joita varioimme aina välillä vähän erilaisiksi. Tässä olisi nyt viime sunnuntain setti.
Kauppalistalle:
Uuniin
1 bataatti
1 parsakaali
1 kesäkurpitsa
oliiviöljyä
yrttejä maun mukaan (itse käytin valmista yrttiseosta Provencen yrtit)
Tsatsiki
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa
1 kokonainen kurkku
Tapenade
purkki hyviä Kalamata oliiveja
loraus oliiviöljyä
1 tl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
Hummus
3 dl kikherneitä jotka olet keittänyt valmiiksi etukäteen/ ostanut valmiina kaupasta
2 valkosipulin kynttä
pieni loraus vettä
aurinkokuivattuja tomaatteja 1/2 purkista öljyineen
oliiviöljyä tarpeen mukaan
suolaa maun mukaan
Aloita laittamalla uuni lämpeämään 200 asteeseen. Viipaloi bataatti, kesäkurpitsa ja parsakaali ja asettele pellille. Mausta vihannekset ja kaada päälle hiukan öljyä. Laita uuniin 15-20 minuutiksi.
Tsatzikin valmistus on todella nopeaa ja helppoa. Raasta kurkku suurella raastimella kokonaan. Valuta lävikössä ylimääräiset nesteet. Lisää jogurtti, suola ja pilkottu valkosipulin kynsi ja laita jääkaappiin odottamaan muiden ruokien valmistusta.
Hummusta varten tarvitset blenderin tai sauvasekottimen. Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja surauta tasaiseksi mössöksi. Lisää oliiviöljyä tarpeen mukaan, jos tuntuu että seoksesta tulee liian kuivaa.
Tapenade valmistuu samalla tapaa blenderissä tai sauvasekottimella.
Laitoin lautaselle vielä puolikkaan avokadon tuoman hiukan rasvaa annokseen. Ainoa miinus näissä valkosipuliruoissa on hengityksen haiseminen, jonka takia tätä ei viitsi joka päivä syödä. Viikonloppuna kuitenkin ihan mahtava ruoka.