Terveellisempi versio pizzasta! Helppo ja nopea resepti.

Instagramissa minua seuraavat tietävätkin jo, että tein keskiviikkona terveellisen version meidän monien rakastamasta pizzasta. Pizzataikinassa ei ole ollenkaan hiivaa, joten se on mukavan nopea valmistaa.

Kauppalistalle:
Pohja: (ohje on pizzavuoalle tarkoitettu, tee 1,5-kertaisena jos haluat tehdä pellillisen)

  • 1,5 dl Vähärasvaista maitoa
  • 3,5 dl Hiivaleipäjauhoja (käytimme itse Graham-jauhoja, mutta hiivaleipäjauhot sopivat paremmin)
  • 1,5 tl Leivinjauhetta
  • 25 g Margariinia
  • 0,5 tl Suolaa

Täytteet:

  • Tomaattipyre (1 pellilliseen menee n. 1 tuubi)
  • Kesäkurpitsa
  • Tonnikalaa vedessä, 2 purkkia
  • Katkarapuja
  • Aurajuusto
  • Maissia
  • Päälle emmentalia
  • Rucolaa
  • Mausteiksi esimerkiksi valkosipuli, basilika ja oregano

Laita uuni lämpenemään (EDIT) 250 asteeseen. Aloita sulattamalla voi kattilassa. Sen ollessa sulaa, lisää maito ja anna sen lämmetä. Laita levy pois päältä.
Sekoita kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää ne myös kattilaan. Sekoita taikina ja kauli se pellille.

 Lisää tomaattipyre ja raastettu kesäkurpitsa. Sen jälkeen voit laittaa muut täytteet haluamassasi järjestyksessä (rucolaa lukuunottamatta). Paistoaika 10 minuuttia. Asettele rucolat valmiin pizzan päälle ja nauti!

Hyvää perjantaita kaikille! :)

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.