Tortellinisalaatti Caesar-kastikkeella
Ai että!! Nyt tuli tehtyä niin hyvä salaatti, että edes Maailman paras kanasalaatti ei pysty kilpailemaan tämän kanssa. Teki tennispelin jälkeen mieli jotain tuhtia, mutta ravinteikasta, herkullista ja maukasta, muttei kuitenkaan mahdottoman epäterveellistä. Päädyinkin sitten tekemään majoneesittoman version Caesar-kastikkeesta ja nauttimaan sen lehtikaalipohjaisen salaatin kanssa. Kaiken kruunasi herkulliset tortellinit. Tämä jää ehdottomasti meidän talouden vakioresepteihin!
Voisi muuten olla hyvä postausaihe koota kaikki sellaiset arkiruoat yhteen postaukseen, joita tulee tehtyä vuodesta toiseen. Alan keräämään listaa!
Kauppalistalle:
Lehtikaalia
Romaine-salaattia
Kanaa 300 gr
Pinaatti- tai juustotäytteisiä tortellineja
Parmesania n. 2 dl
1 avokado
Kastike:
1 Creme fraiche
2 valkosipulin kynttä
6 anjovisfilettä
1 sitruuna (kuori raastettuna sekä tilkka mehua puristettuna)
1 tl Dijon-sinappia
Keitä tortellinit suolavedessä ja valuta kylmän veden alla. Paista kanat ja mausta mielesi mukaan. Tee kastike leikkaamalla anjovikset ja valkosipuli mahdollisimman pieniksi tai hurauttamalla kaiken blenderissä tasaiseksi. Anna kanojen jäähtyä hetki. Revi lehtikaali ja salaatti astiaan, ripottele Parmesan ja sekoita kastike kaiken joukkoon. Salaatti on parhaimmillaan seuraavalla syöntikerralla, joten kannattaa tehdä hiukan isompi satsi kerralla!