Feta-pinaattipiirakka

dscf8027_copy-2.jpg

Minulla on yksi bravuuri keittiössä, joka ei suinkaan ole oma reseptini. Olen oppinut sen aikoinaan parhaalta ystävältäni syötyäni ja kehuttuani sitä kaikissa heidän järjestämissään juhlissa. Ja kun tajusin ettei se oikein voi mennä pieleen, olen tehnyt aina kun ollut jokin nyyttärihengessä toteutettu brunssi/piknik/lounas tai synttäribuffet.

Se on helppo, hyvää sekä lämpimä ja kylmänä, ja sen saa tehtyä kaupan kertakäyttöiseen foliovuokaan jos haluaa ottaa mukaan. Teimme sitä taas viikonloppuna vieraille, joten päätin vihdoin jakaa tämän reseptin myös täällä. Sen lisäksi että tämä on todella helppo tehdä, on se yleensä kaikkien mielestä todella hyvää. Se maistui jopa alle kaksivuotiaalle vieraallemme niin hyvin että hän halusi santsipalan.

Kauppalistalle:

-1 valmispiirakkataikina

-n. 1,5 dl juustoraastetta

-125 g smetanaa (1 purkki)

-1 dl maitoa

-4 munaa

-1 pakastepinaattipussi

-1 feta (Patros)

-suolaa & pippuria

Aloita sulattamalla taikina ja pinaatti. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Painele piirakkataikina pyöreään uunivuokaan, levitä päälle pinaatti ja murusta feta. Sekoita toisessa astiassa munat, maito, smetana, suola ja pippuri. Kaada seos fetan ja pinaatin päälle tasaisesti. Ripottele päälle juustoraastetta. Laita uuniin n. 40 minuutiksi. Tarjoile joko lämpimänä tai kylmänä. 

DSC_5114.jpg

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.