Marinoidut katkaravut ja mangosalsa
Ehkä yksinkertaisin neuvo, jonka voin antaa kaikille jotka haluavat voida paremmin: syö mahdollisimman värikkäitä asioita. Jos lautaselta löytyy punaista, keltaista, vihreää ja oranssia, ollaan jo pitkällä. Kun sen pitää hevi-osastolla mielessä, ei oikein voi mennä pieleen. Itsehän en ole tosiaan tätä sääntöä noudattanut tänä talvena, vaan on tullut syötyä ihan kaikkea muuta.
Kuluneella viikolla olenkin yrittänyt kerää elinvoimaa takaisin ihan raivolla. Olen tehnyt tätä mangosalsaa erilaisten ruokien lisukkeeksi. Se antaa ihanasti makua ja väriä melkein mihin tahansa ja toimii kastikkeen korvaajana.
Salaatinlehtiwrapit
jotain jämäkämpää ja suurilehtistä salaattia
kurkkua
paprikaa
avokadoa
Marinoidut katkaravut
1 rasia isoja katkarapuja
1 sitruuna
2 valkosipulin kynttä
loraus oliiviöljyä
suolaa & pippuria
Katkaravut voi tehdä valmiiksi jääkaappiin maustumaan, mutta maistuvat hyvältä ihan hetikin. Valuta katkarapujen neste pois ja laita toiseen astiaan. Murskaa valkosipulit ja sekoita joukkoon. Lorauta oliiviöljyä ja purista sitruunan mehu. Voit halutessasi myös raastaa hiukan sitruunan kuorta mukaan. Rouhi päälle pippuria ja suolaa.
Mango-salsa
n. 1 dl pakastemangoa
1 pieni punasipuli
kourallinen korianteria
2 valkospipulin kynttä
puolikas chili
sormisuolaa
1 limen mehu
Olen kokeillut nyt muutamaa eri pakastemangoa ja tullut siihen tulokseen että Pirkan mangot ovat parhaita. Joissain muissa on sellanen outo esanssinen maku. Ota mangokuutiot sulamaan vähintään tuntia ennen ruokailua. Pilko sulaneet mangot vielä pienemmiksi kuutioiksi. Silppua myös punasipuli, chili, korianteri ja valkosipulin kynnet. Purista limenmehu, sekoita kaikki ainekset ja mausta sormisuolalla. Laita jääkaappiin maustumaan.