Tulinen kanakeitto

Viikonloppuna kaipasin jotain kuumaa ja tulista keittoa, joka on jopa hiukan outo mieliteko itselleni joka yleensä kaihdan kaikkea liian mausteista. Syynä on kuitenkin Julia Toivolan kehittelemä legendaarinen meksikolainen kanakeitto, joka tämän mieliteon sai aikaan. Tällä kertaa kuitenkin tein samankaltaiseen liemeen ramen-keiton. Ja toimi kyllä oikein hyvin tällaisena pakkaspäivänä!

Tulinen kananuudelikeitto (4 hlö)

6 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

tomaattipyrettä 2 rkl

2 kasvisliemikuutiota (tai kana)

Pirkka chipotle salsaa 5-7 tl (riippuen kuinka tulista haluaa)

2 limen mehu

riisinuudelia

4 munaa

250 gr kanaa

maissia

2 avokadoa

nippu korianteria

baby pinaattia

Lämmitä öljy ja tomaattipyre isossa kattilassa. Lisää 2 l vettä ja kiehauta se. Sekoita joukkoon liemikuutiot, puristetut valkosipulin kynnet, sekä chipotle salsa. Anna porista hiljalleen vähintään 30 minuuttia. Keitä munat ja riisinuudelit valmiiksi ja asettele lautasille. Lisää maun mukaan myös avokadoa, pinaattia, kanaa, korianteria ja kaada liemi kaiken päälle. Lisää halutessasi vielä limen mehu puristettuna.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma