Helppoa ja herkullista: Pimientos de Padrón
Kävimme viikonloppuna Tapaksilla Bar Conissa ja tilasimme paahdetut pikkupaprikat, eli Pimientos de Padronit. Olin ihan unohtanut tämän pikkuherkun ja totesin, että jos näitä paprikoita löytyisi jostain, voisimme tehdä niitä kotona. Maanantaina poikaystävältä tuli kuvaviesti Kurvin 24h Alepasta tästä pussista. Googlasin reseptiä ja hämmästyin, että niihin ei tosiaan tarvita muuta kuin sormisuolaa ja öljyä.
Ensin paprikat pestään ja annetan kuivua (jottei rasva roiski paistaessa) ja sen jälkeen paistetaan pannulla välillä käännellen niin, että pinta kuplii. Lopuksi päälle saa laittaa melko reippaasi sormisuolaa, ja paprikat ovat valmiita syötäviksi. Vaikka ulkomuoto muistuttaa chiliä, eivät nämä kuitenkaan ole lainkaan tulisia. Niistä syödään kaikki sisuksineen, paitsi tuo kanta.
Nautittiin näitä raikkaiden salaattien ja punkun kanssa. Koska näitä nyt kerran saa ihan lähikaupasta, niin pakko tehdä heti tällä viikolla uudelleen! Onko muita näihin hurahtaineita? Tai onko joku kokeillut jotain eri reseptiä? Veikkaan että voisi toimia aika hyvin myös jos pannulle heittäisi öljyn lisäksi myös valkosipulia.