Kookoskanaa
Löysin korianterin vasta tänä kesänä ja olen tässä opetellut nyt käyttämään sitä eri ruokien maustamiseen. Yhtenä päivänä tein kananfileitä tällaisessa kookos-korianterikastikkeessa. Siitä tuli oikein hyvää, joten tässä ohjetta siihen!
Kauppalistalle:
-
- Kanan fileepihvejä
-
- Valkosipulia
-
- 1 lime
-
- korianteria
-
- inkivääriä
-
- kookosmaitoa (1 pieni tetra)
-
- Chiliä
Suolaa kanat ja laita ne pannulle paistumaan, itse käytin kookosöljyä paistamiseen, mutta muutkin käy. Lisää pannulle 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna ja pienen peukalon kokonen palanen inkivääriä pilkottuna. Voit pilkkoa myös hiukan chiliä maun mukaan.
Kun kanat alkavat olla kypsiä ja saaneet kauniin värin pintaan, lisää kookosmaito (n. puoli desiä) ja anna sen porista hetki. Lopuksi hienonna joukkoon korianteria ja purista limen mehu. Nauti haluamasi lisukkeiden kera.
Illallisella söin kanat runsaan salaatin kera, jossa oli mm. avokadoa, fetaa, tomaattia, avomaakurkkua ja oliiviöljyä.
Lounaalla lisukkeena oli keitettyjä porkkanoita ja tuoretta paprikaa. Porkkanatkin voi heittää pannulle lopuksi, jotta ne saavat myös makua kastikkeesta.
Maukkaita ruokahetkiä!