Feta-punajuuri-parsakaali-salaatti
Lupailinkin jo jakaa tämän salaattiohjeen, joka maistuu hyvin samanlaiselta kuin Pupun listalta poistunut punajuurisalaatti. Mikäli on ruokapreppailija tyyppiä (eli tykkää tehdä isomman satsin ruokia valmiiksi tai esivalmistella viikon ruoat) tämä sopii loistavasti siihen. Itse en ole vielä tuohon pystynyt, mutta ehkä jonain päivänä minustakin löytyy jokin ripaus tällaista rutiinien rakastajaa.
Nopea tämä on joka tapauksessa valmistaa, joka taitaakin omassa keittiössäni olla se prioriteetti ykkönen. Tähän saa myös helposti variaatioita vaihtamalla esimerkiksi lehtikaalin pinaattiin tai fetan sinihomejuustoon tai tofuun.
Punajuuri-fetasalaatti
Ainekset (2 annosta)
- 2 kpl
- Esikeitettyjä punajuuria
- 1
- Kokonainen parsakaali
- 2/3
- Kurkkua
- 1 kpl
- Avokado
- 1 dl
- Mintun lehtiä
- 0,5 pakettia
- Patros fetaa
- Siemeniä oman maun mukaan
- Lehtikaalia
Tee näin:
Leikkaa parsakaalit paloiksi ja kiehauta vedessä. Varo keittämästä liian löysiksi. Pilko sillä aikaa kurkku, lehtikaali, feta, avokado, punajuuret ja mintunlehdet salaattikulhoon ja sekoita. Kun parsakaalit ovat valmiita, huuhtele ne kylmällä vedellä ja lisää salaattiin. Lisää lopuksi vielä siemenet ja salaatin kastike.
Kastike
Ainekset
- 1/5
- Sitruunan mehu
- 1 tl
- hunajaa
- ripaus
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl
- oliiviöljyä
Tee näin:
Purista puolikkaan sitruunan mehu kulhoon, sekoita joukkoon hunaja, öljy ja mausteet.