Tapaksia illalliseksi
Italiassa ja Espanjassa olen ihastunut taas tapaksiin. Milanossa taisimme joka ilta käydä illallisen sijasta jossain aperitivo-paikassa tapaksilla ja drinkeillä.
Syön muutenkin mielelläni siten, että lounaani on päivän suurin ja raskain ateria. Loppupäivä voikin mennä sitten välipaloja ja pienempiä ruokia syöden. Tällainen tapaskulttuuri on siis mielestäni myös painonhallinnan kannalta hyvä.
Barcelonassa kävimme kehutussa Cerveceria Catalanassa (C/ Mallorca, 236) tapaksilla yhtenä iltana.
Menimme muistaakseni joskus yhdeksän aikaan ja laitoimme nimen odotuslistalle. Jonoa oli noin tunnin verran. Baari ja ravintolan edusta oli aivan täynnä ihmisiä. Lähdin tilaamaan meille viiniä odottelujuomaksi. 3 täyttä lasia viiniä maksoi vain 5,50€. Siinä vaiheessa jouduin hieraisemaan muutaman kerran silmiä. Hintalaatusuhde oli erittäin kohdallaan.
Jonotusaika meni todella nopeasti ja pian meidät jo ohjattiinkin terassipöytään. Ruoat olivat tapaksiksi melko isoja ja todella hyviä. Avokadosalaatti jäi makunsa puolesta hiukan vaisuksi, mutta muuten kaikki oli hyvää.
Manchegoakin tuli näin iso annos ja hintaa oli vain pari euroa.
Miniburgerit olivat suloisen herkullisia. Tällaisia voisi tehdä itsekin johonkin illanistujaisiin.
Kotona tehdessä tapaksien ei tarvitse olla edes mitään kovin hienoa. Täytä lautanen esimerkiksi jollain hyvillä leikkeleillä sekä juustoilla ja leikkaa viereen hiukan omenaa, meloonia ja päärynää.
Onko teillä jotain lempi tapaksia?