Superhelpot ja -nopeat pikkusuolaiset
Olin auttamassa siskon pojan syntymäpäiväjuhlien ruokatarjoiluissa. Joku teistä pyysikin reseptejä näihin rakkaudella kyhäilemiini pikkusuolaisiin. Joten tässäpä tulee superhelpot ja nopeat ohjeet kivoihin sormisyötäviin.
Leikkaa Pågen-leipä 4 osaan ja voitele haluamallasi levitteellä. Lisää päälle pikkusalami ja kurkku joka on leikattu piparkakkumuotilla sydämenmuotoiseksi.
Leikkaa saaristolaisleipä kulmasta kulmaan ja voitele se kylmäsavulohi-creme bonjourilla. Asettele päälle graavilohta ja tilliä.
Levitä poronleipiin kauttaaltaan esimerkiksi Savuporo- bonjouria ja poronlihaa. Tässä käy muutkin hyvät lihat ja melkein mikä vain levitekin. Joskus olemme laittaneet sisälle myös rucolaa (tulee vähän värikkäämpi). Rullaa rullat pötköiksi ja leikkaa pieniä palasia.
Näistä tulee mielestäni suht helposti ja edullisesti isommallekin porukalle naposteltavaa. Eikä vaadita minkäänlaista kokkaustaitoa näitä leipäsiä tehdessä.
Kivaa viikonloppua!