Castellon juustohaaste
Start living your best lifea pyydettiin mukaan Castellon juustohaasteeseen, jossa oli tarkoituksena koota herkullinen juustolautanen käyttäen Castellon juustoja. Monet teistä varmaan jo tietävätkin, että voisin elää juustolla. Pienenä unelmoin siitä, että saisin joskus ihan kokonaisen goudan jonka saisin syödä suoraan sellaisenaan. Mietin miltä se tuntuisi kun pienet hampaani uppoisivat pehmeään juustoon.
Sanomattakin on selvää että halusin mukaan haasteeseen. Aloin kuumeisesti miettiä, minkälaisen lautasen kokoaisin. Tekisinkö perinteisen juustolajitelman kekseineen ja hedelmineen vai keksisinkö jotain ihan uutta? Pohdinnan tuloksena päätin kokeilla vähän kaikenlaista ja innostuin ehkä jopa hiukan liikaa. Koska lautasesta tuli hiukan isompi, päätimme kutsua ystäväpariskunnan kylään auttamaan sen tyhjentämisessä. Hetkeä myöhemmin nuo herkkusuut seisoivatkin oven takana punaviinipullo kourassa.Tässä lautasellani käyttämäni juustot. Tämän lisäksi minulla oli vielä Castellon briejuusto minkä ilmeisesti unohdin laittaa kuvaan. (Juustot saatu haasteen tiimoilta)
Tässä koko lautanen. Halusin pitää turhat hiilihydraatit poissa, joten en käyttänyt patonkia tai keksejä kamalasti.
1.Kurkkurullat ruohosipulituorejuustotäytteellä.
Leikkasin kurkun kahtia ja höyläsin siitä juustohöylällä liuskoja. Voitelin liuskoihin Castellon ruohosipulituorejuustoa ja käärin ne rulllalle. Laitoin hammastikut ympärille, jotta ne pysyvät kasassa. Päälle laitoin tuoretta ruohosipulia.2. Juustoinen jokirapupala.
Leikkasin kurkusta viipaleita, laitoin päälle ruohosipulituorejuustoa ja kruunasin sen jokiravun pyrstöllä. Koristeluun käytin tuoretta ruohosipulia.
3. Parmankinkku-hunajameloni-sinihomejuusto-rulla (kuvan yläreunassa)
Parmankinkku ja meloni on monille tuttu makuyhdistelmä. Päätinkin kokeilla miltä se maistuisi juustotäytteellä. Suljin nyytit cocktailtikulla. Nämä taisivatkin olla melkein kaikkien lempijuttu lautasella.
4. Päärynärulla briejuustolla, rucolalla ja parmankinkulla
Tein äskeisestä vielä tällaisen hiukan erilaisen variaation, koska päärynä sopii niin hyvin briejuuston kanssa. Näistä tuli myös aika hauskan näköisiä.
5. Mustaherukkahillokruunuiset juustokeksit
Kovat juustot muodostavat mielestäni herkullisen makuyhdistelmän hillojen kanssa, joten leikkasin keksin päälle palan Castellon Alps classiccia ja päälle laitoin hiukan mustaherukkahilloa.
6. Saksanpähkinä-hunajaherkku
Jatkoin keksilinjaa ja tein vielä sinihomejuustosta, hunajasta ja saksanpähkinästä parit keksit.
7. Marinoidut oliivit
Nämä sopivat mielestäni loistavasti juustojen kanssa tarjottaviksi. Ne on hyvä tehdä etukäteen, jotta ne ehtivät kunnolla maustua. Laita oliivit kannelliseen purkkiin, lorauta hiukan oliiviöljyä ja purista puolikkaan sitruunan mehu ja kaksi valkosipulin kynttä. Laita kansi kiinni ja ravistele ainekset sekaisin. Laita jääkaappiin maustumaan ainakin muutamaksi tunniksi.
Tämän lisäksi leikkasin appelsiineista, omenoista ja salamista siivuja, ja koristelin niillä ja viinirypäleillä lautasen.
Laitoin loput juustoista vielä erilliselle lautaselle keksien kera ja kaikki tuli syötyä. Varsinkin Marquis oli kaikkien makuun.
Juustoista ja hedelmistä saa aika näyttävän näköisen lautasen, eikä kokkaustaitoja tarvita ollenkaan.
Tällainen on mielestäni kiva idea vaikkapa itsenäisyyspäivän illallisen vaihtoehdoksi. Kutsu ystäviä luoksesi katsomaan linnanjuhlia, tai pelailemaan seurapelejä. Juustojen kanssa toimii glögi ja punaviini loistavasti.
Lisätietoa käyttämistäni juustoista löydät täältä.
Mitäs olette mieltä herkkulautasesta? Olen itse todella tyytyväinen aikaansaannokseeni. Varsinkin lautasen visuaalisuus miellyttää tätä esteetikkoa.