Maukas munakoiso
Munakoiso on mielestäni erittäin hyvä raaka-aine, ja sillä voi korvata hyvin esimerkiksi perunan tai riisin. Se on täyttävämpää kuin salaatti, mutta jättää jälkeensä kevyen olon. Koska en jaksa yleensä arkisin tehdä mitään monimutkaista, leikkasin munkoisosta vain pyöreitä paloja ja paistoin ne pannulla. Joidenkin mielestä munakoiso täytyy ”itketyttää” ennen valmistusta, mutta itse en koe sitä tarpeelliseksi.Tein sen kanssa taas yllätyksellisesti kanaa, mutta munakoiso sopii mielestäni hyvin myös kasvisruokiin. Minun täytyisi kokeilla joku päivä sellaista reseptiä kuin ”pyörtynyt imaami”, joka tehdään siis myös munakoisosta. Työkaverini kertoi siitä minulle, ja tarinan mukaan joku imaami on siis pyörtynyt maistaessaan tätä ruokaa, koska se oli niin hyvää.
Kanan minuuttipihvejä pannulla. Mausteina merisuolaa ja timjamia.
Sen jälkeen leikkasin munakoisot, ja paistoin ne pannulla tilkassa öljyä sekä suolasin. Munakoiso muuten imaisee helposti aika paljonkin rasvaa itseensä, joten sen kanssa kannattaa olla tarkkana.
Minun oli tarkoitus syödä ruoan kanssa aurakermaviilikastiketta, mutta epäilin sen menneen vanhaksi. Lorautin sen sijaan maustamatonta jogurttia suoraan purkista lautaselle. Laitoin sen päälle tuoretta pinaattia, ja hyvää oli! Turkkilainen tai kreikkalainen jogurtti ajaa saman asian. Leikkasin vielä vähän paprikaa tuomaan väriä lautaselle. Kevyt ja nopea illallinen!