AJATTELUTAPA POSITIIVISEMMAKSI

Olen ihan mykistynyt kommenteista ja sähköposteista, joita olen saanut lähiaikoina, varsinkin tähän postaukseen. Te olette ihan mielettömiä! <3 Hienoin palaute, jota olen kuullut, on kun joku on muuttanut omaa tapaansa katsella maailmaa positiivisemmaksi. Se on kuitenkin pohjimmiltaan se sanoma, jota haluankin täällä "julistaa".

Aina silloin tällöin törmään ihmisiin, joiden maailmankatsomus on niin negatiivinen, että käy ihan sääliksi. Jos koko ajan mielessä pyörii vain ikävät asiat, ja positiivisetkin asiat väännetään jollain tapaa ikäviksi, on elämä varmasti melko kurjaa. Ilonaiheista ei uskalleta nauttia, sillä mietitään ensimmäiseksi, mitkä asiat voivat mennä pieleen tai mikä on pahinta jota voisi tapahtua.

Keräsinkin tähän nyt muutaman kohdan, joilla voi treenata omaa ajatteluaan vähän positiivisemmaksi.

1. Yritä aina nähdä jokin positiivinen asia negatiivisissakin jutuissa. Se voi olla vaikeata, mutta usein kurjistakin tilanteista seuraa jotain hyvää. Jos ei muuta, siinä voi olla jokin opetus tai henkisen kasvun paikka. Voi myös miettiä, että onko tämä nyt oikeasti maailmanloppu? Jos pieni sadekuuro saa sinut murjottamaan koko päiväksi, on aika pienet huolenaiheet kyseessä. 

2. Älä aina varaudu pahimpaan. "Worrying is like praying for what you don't want ". Jos ei ikinä lähde kokeilemaan mitään, pelätessään ensimmäisenä epäonnistumista, ei voi myöskään onnistua. Siitä että murehtii mahdollisia kauheuksia, jota voi mahdollisesti sattua, ei ole mitään hyötyä. Jos lähdet tavoittelemaan jotain, etkä onnistu siinä, mitä sitten? Katso silloin kohta 1.

3. Älä vaadi itseltäsi täydellisyyttä. Olen itse niin antiperfektionisti kuin vain voi, jonka takia saan paljon asioita tehtyä. Usein käy niinkin, että joskus kun hinkkaan esimerkiksi jotain tekstiä tuntikaupalla, ja ajattelen sen olevan erityisen hyvä, ei kommentteja tule ollenkaan. Toisinaan taas mietin jonkun kohdalla, pitäisikö jättää kokonaan julkaisematta jokin juttu, ja se taas kerääkin yllätyksekseni monia ylistäviä kommentteja. Tässä siis nähdään, että välillä saattaa olla liian kriittinen omasta työstään. 

4. Yritä muuttaa sisäinen puheesi positiiviseksi. Pyörivätkö päivän aikana mielessäsi enemmän negatiiviset, kuin positiiviset jutut? Minkälaista on se tarina, jota päivästäsi kerrot? Kuulostaako omat ajatuksesi tältä: "Huh, onpa taas aikainen herätys.. aina sitä joutuu väsyneenä lähtemään töihin... ja ulkona on taas kylmä ja pimeää... paska päivä tulossa... jne" Vai kuulostaako se tältä: "Aikainen herätys takaa että saa paljon taas aikaiseksi.. ihana kirpsakka ilma, saa vihdoin laittaa uuden talvitakin päälle.. Illalla kaivankin kynttilät esiin ja keitän ison pannullisen teetä... ihanan tunnelmallinen syyspäivä..." Mieti millaisiin juttuihin tartut ja mitä ajatuksia pyörittelet päässäsi. Pyri saamaan sisäinen maailmasi mahdollisimman iloiseksi ja positiiviseksi. Iltaisin voit vielä listata mielessäsi viisi mukavaa asiaa, jota päivän aikana on tapahtunut. 

 

Positiivsta loppuviikkoa kaikille! <3

Kommentit

Roosa (Ei varmistettu)

Hei, pakko kommentoida minunkin nyt ihan ensimmäistä kertaa blogiisi. Luin blogiasi joskus sen alkuaikoina ja nyt hetki sitten löysin sen uudestaan! Kiitos kun kirjoitat, blogisi on ehdottomasti yksi suosikeistani. Sinulla on ihana positiivinen elämänasenne, olen tykännyt hirmuisesti esim. tästä postauksesta sekä erityisesti "Älä odota liian kauan" -postauksesta, jota olenkin pari kertaa palannut lukemaan uudestaan. On myös mielenkiintoista myös lukea elämästäsi siellä New Yorkissa!

Kaikkea hyvää sinulle ja KIITOS blogistasi. :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kun oot palannut tänne! Ja kiitos hurjasti kommentista, tosi kiva kuulla että tekstit on kolahtaneet :) <3 Ihanaa syksyn jatkoa!!

Maarit (Ei varmistettu)

Tulipa loistavaan saumaan tämä postaus. Mielialani on ollut pitkään negatiivinen ja kaikki asiat stressanneet. Kyllähän sitä itsekin tiedostaa, että omalla asenteella voi vaikuttaa mielialaan, mutta liian usein se unohtuu. Tai sitten siihen jaksaa keskittyä vain pari päivää (tai tuntia...), kunnes taas alkaa ketuttaa juurikin joku aivan naurettavan pieni juttu. Ja vaikka olisi jokin oikeasti isompi ongelma, niin ei sekään tarkoita sitä, että siinä pahassa olossa tarvitsee märehtiä jatkuvasti. Siksipä on hyvä välillä lukea tällaisia aiheeseen liittyviä kirjoituksia ja saada uutta tsemppiä positiiviseen ajatteluun :)

Elisa (Ei varmistettu)

Aih, tiedän noita kausia välillä kun tuntuu että kaikki ketuttaa. Mutta tosiaan, välillä on hyvä muistutella itselleen näitä juttuja :) Valoisampia päiviä ja paljon ilonaiheita sun syksyyn!

Karla (Ei varmistettu)

Ihana postaus taas vaihteeksi, täältä sun blogistasi saa aina hymyn huulille! :) asiat mitä listasit ovat juuri mietityttäneet minua viimeaikoina ja olen yrittänytkin juuri tuota posiitivista ajattelua, sillä kliseistä kun onkin mutta kaikella mitä tapahtuu on tarkoituksensa ja asiat järjestyvät aina :) jos elämässäni tapahtuu jotakin kurjenpaa tai jokin asia ei vaan mene niin kuin haluan, yritän tsempata aina itseäni että "no, tulee jotain vielä parempaa".

Olet ihana jatka samaan malliin!! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hyvä asenne Karla! Ja kiitos kovasti, tosi kiva kuulla että täältä saa hymyn huulille!! :))

Haisuli (Ei varmistettu)

Vasta parin viime kuun aikana itseeni on iskenyt ahdistus työstäni. Näen ammatissani paljon pahaa, paljon sairautta ja paljon alamäkiä. Pelkään kyynistyväni ja muuttuvani välinpitämättömäksi. Vihaan ja rakastan työtäni ylikaiken. Kiitos rohkasevista sanoistasi julkaisuissasi, vaikket suoraan niitä minulle ole kirjoittanutkaan. Kyllä tämä tästä! Positiivisella ajattelulla askel kerrallaan.

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kurjuus! Älä vain kyynisty! Just tuollaisissa paikoissa mun mielestä tarvitaan kaikista eniten sitä positiivista asennetta, sillä se tarttuu myös ympärillä oleviin ihmisiin. Ihan hurjan paljon tsemppiä ja iloa syksyyn! <3

Kommentoi