Arctic surf shop SUP-kokeilu

Pääsin eilen Sportsetter.fi:n kautta taas kokeilemaan yhtä ihan mahtavaa lajia: SUP-lautailua, eli stand up paddle boardingia. Se onkin ollut kovassa nosteessa tänä kesänä, enkä yhtään ihmettele. Mikä sen mukavampaa aurinkoisena kesäpäivänä, kuin meloa menemään Helsingin edustalla hyvällä porukalla. 

 

Kokeilun järjesti Arctic surf shop, joilta voi vuokrata myös lautoja, meloja ja märkäpukuja erikseen. He voivat myös järjestää vaikkapa SUP-poolo turnauksen esimerkiksi polttariporukalle. Hinnoista ja muista lisää heidän sivuillaan.

 

Kokoonnuimme lauttasaaressa Katajaharjuntien päässä ja kävimme alkuun nopeasi perusasiat läpi maalla. Suppailu on Hawajilta peräisin oleva surffauksen alalaji. SUP-lauta on surffilautaa isompi ja kannattavampi. Meillä oli 10-jalkaiset pumpattavat laudat käytössä. Joita saa myös ostettua omaksi ARctic surf shopin sivuilta, täältä. Se menee yllättävän pieneen tilaan, kun ilmat ottaa pois.Perusjuttujen jälkeen nappasimme laudat ja melat mukaan ja siirryimme veteen. Aluksi oli hiukan hutera olo ja kroppaa tuli jännitettyä aika lailla. Meloimme mustasaaren ja karhusaaren välistä, kiersimme sellaisen pienen saaren ja tulimme lehtisaaren ja kaskisaaren välistä takaisin. Takaisin tullessa oli aikamoinen vastatuuli ja paikoitellen melominen oli oikeasti rankkaa. Melominen on myös todella kokonaisvaltaista treeniä, koska tasapainoiluun pitää käyttää jalkojen ja keskivartalon lihaksia. Melontaliikkeestä taas tulee ylävartaloon kovaa rasitusta. 2 h kesti yhteensä tämä ja sen jälkeen tunsi kyllä meloneensa.Kaiken kaikkiaan oli upea kokemus ja voin lämpimästi suositella SUP-lautailua kaikille. Helsinki näyttää upealta mereltä katsottuna.Sportsetterillä on muuten nykyään mahdollisuus liittyä jäseneksi täysin ilmaiseksi(!). Silloin saat liikuntapassin kuukausittain veloituksetta. Jäseneksi voi liittyä myös Facebookin kautta, jolloin se on superhelppoa. Sportsetterillä on uutena myös tällainen yhteisöllinen puoli. Voit seurata ystäviäsi, jotka ovat Sportsetterin jäseniä ja liikkua heidän kanssaan yhdessä. Facebookin kautta löysin itse heti monta kaveriani, jotka käyttävät myös Sportsetteriä. Nään myös, kun minulla on yhteinen passi jonkun kanssa, jolloin voin ehdottaa, että menemme yhdessä käyttämään ne. Pidän kovasti tästä uudesta sosiaalisesta puolesta. 

 

Joten nyt kaikki viimeistään liittymään! Saattaa olla, että ehditte vielä vaikkapa SUP-lautailemaan;)

Kommentit

Helen (Ei varmistettu)

Näyttääpä hauskalta! Suppailusta on tullut oikein muotilaji, niin paljon sitä hehkutetaan. Kaksi tuntia kuulostaa aika rankalta, ainakin ensikokeiluun.

Elisa (Ei varmistettu)

Joo niin on! Samoin SUP-jooga tuntuu olevan kovassa nosteessa! Kahteen tuntiin kuului kaikki alkuselostukset, joten ei me ihan kahta tuntia melottu;)

Senja (Ei varmistettu)

oho vau! olisi kyllä mageeta kokeilla! rakastan merta, joten mikä sen ihanampaa kuin samalla liikkua ja ihastella maisemia ;) kiitti vinkistä=)!

Elisa (Ei varmistettu)

Todellakin kokeilet! Ihan sika kivaaa :)

linda (Ei varmistettu)

Kuulostaa tosi kivalta kyllä! Mutta onko tuo sportsetter vaa Helsingin alueelle vai pystyykö Jyväskylässä hyödyntämään sitä?

Elisa (Ei varmistettu)

Valitettavasti vaan pääkaupunkiseudulla ainakin toistaiseksi!:/

Emilia (Ei varmistettu)

Vitsi toi suppailu näyttää kivalta! Kunhan uskaltais kokeilla vihdoin ja viimein totakin lajia... Pysyykö ton laudan päällä helposti vai pitääkö siinä kokoajan ns. tasapainoilla? :D

Elisa (Ei varmistettu)

Pysy tosi helposti! Välillä kun veneitä meni ohi ja tuli kova aallokko, oli vähän tasapainoilua. Kyselin että tippuuko ihmiset usein laidoilta, niin kuulemma aika harvoin. Silloinkin ne yleensä temppuilee jotain, minkä takia kaatuvat;) rohkeasti vaan kokeilemaan!

Tiia (Ei varmistettu)

ei siinä tarvi koko ajan tasapainoilla, siinä pystyy ihan rennosti seisomaan ainaki alkujännityksen jälkeen :)

Tiia (Ei varmistettu)

ai oho elisakin vastasi jo ;)

Hanna (Ei varmistettu)

wow, näyttää tosi hauskalta! Kävin kurkkaamassa noitten omaa kotisivua ja aika hyvältä vaikuttaa. Jos tohon liittyy jäseneksi niin toimiiko ne passit myös muissa kaupungeissa kuin stadissa? ite asun kyllä ihan helsingin vieressä mutta ei sinne joka käänteessä jaksa raahautua urheilemaan :)

Elisa (Ei varmistettu)

Moikka! Ainakin vielä tällä hetkellä taitaa olla vain pääkaupunkiseudun paikat mukana. Profiilia tehdessä voi kuitenkin määritellä, mihin alueille haluat passit (esim. Vain espoo) ja voit myös laittaa määritelmäksi sen, että kuljet julkisilla kulkuvälineillä:)

Viivi (Ei varmistettu)

Mä en vaan ymmärrä, että miten toi on mahdollista? Mä ainakin tippuisin ihan heti veteen kun jännittäisin ja tasapaino pettäisi :D Jooga kuulostaa vielä hurjemmalta. Ehkä mä kerään vuoden verran rohkeutta ja selvittelen, että kuinka tuo Tampereella onnistuu, ja ensi kesänä sitten minäkin olen laudan päällä :D

Elisa (Ei varmistettu)

Ei se ole yhtään vaikeaa! Paljon helpompi tuossa on seistä, kun vaikkapa veneessä:) Rohkeasti vain kokeilemaan, ainakin sitten ensi kesänä!

kassu (Ei varmistettu)

Näyttää kivalta ja olisi kiva kokeilla! Mutta ihmetyttää vähän että kaikki on ilman pelastusliivejä. Tarjottiinko niitä edes? Miten järjestäjä varmistaa että kaikilla on riittävä uintitaito jos jotain yllättävää tapahtuisi? Aika pitkä lenkki kumminkin.

Elisa (Ei varmistettu)

Hei Kassu! Meillä oli ohjaaja mukana, joka olisi toiminut pelastajana tällaisessa tapauksessa. Pelastusliivejä ei tosiaan ollut, mutta lauta toimii aika hyvänä "pelastusveneenä". Monilla uimarannoillakin on nykyään pelastusrenkaan sijaan tällainen pelastuslauta. Varmasti liivitkin olisi saanut, mikäli sellaiset olisi halunnut.

Krista (Ei varmistettu)

TwentyKnots järjestää kans ihan mielettömiä SUP-retkiä :) Kantsii tsekata niitten nettisivut!

Kommentoi