Arkitunnelmointia

 

Syödäänkö teillä ruokapöydän ääressä? Suosittelen ainakin kerran viikossa tekemään sen. Arkinen itsetehty pitsakin muuttuu tunnelmalliseksi illlalliseksi, kun laittaa muutamat kynttilät palamaan ja hyvää musiikkia taustalle.

 

Ruokaan tulee keskityttyä paremmin, kun ei samalla katso tv:tä tai selaile aikakausilehtiä. Jos asut yksin, etkä halua vain itsellesi kattaa, sovi vaikka ystäviesi kanssa yksi päivä viikosta kun kokoonnutte aina jonkun luokse illallistamaan. 

 

 

 

 

Itse olen lähiaikoina aina katsellut jotain sarjaa tai elokuvaa syödessäni ja siinä onkin sitten passivoitunut loppuillaksi. Se on kamalaa, miten ilta toisensa jälkeen vain "valuu hukkaan".Kun tv pysyy kiinni, saa tehtyä paljon enemmän kaikkea! Tällä viikolla meillä on soiteltu, luettua kirjoja ja piirretty.

 

 

 

Olen huomannut, että vetovoiman laki toimii tässäkin. Kun tekee luovia asioita, synnyttää se lisää luovuutta. Samalla kun kehittyy jossain, inspiroituu kehittämään itseään myös muissa asioissa. 

 

 

 

Eikä televisio ole mikään paha asia mielestäni. mutta ne satunnaiset elokuvien tai sarjojen katseluhetketkin tuntuu kivemmilta kun sitä ei tee joka päivä.

Kommentit

annemi / 52weeksofdeliciousness (Ei varmistettu)

Yhdessä, ruokapöydän ääressä syöminen, on arkena ihanaa. Tuntuu vaan että siitä tulee kiireviikkoina lipsuttua ja syödään ruoka telkkaria katsellessa ja vähän hotkien. Ei hyvä, mutta todellisuutta :) yritän kyllä tsempata että vähintään kerran viikossa syödään arkena ruoka ruokapöydän ääressä ja viikonloppuisin myös.

Elisa (Ei varmistettu)

Sama täällä! Mutta se on kiva välillä rauhoittua oikeen rauhallisen ruokapöydässä istuskelun parissa. Ja tosiaan, ainakin viikonloppuna!:)

Rena (Ei varmistettu)

To be honest I haven´t ever understand how one can eat in front of the TV. I enjoy the meals with we take together daily in our family on our big table in the kitchen really and I wouldn´t like to do this in another way :) And because I don´t look TV it wasn´t indeed impossible to eat and watch TV ;)

http://dressedwithsoul.blogspot.de/

Elisa (Ei varmistettu)

That's lovely! I belive people often have so different schedules here in Finland, that it's very hard to find time to eat with the family every day. But I definately think it's the best way<3

(Ei varmistettu)

Hei Elisa! Aiheeseen kuulumaton kommentti / ehdotus : Sun lukijoissa on varmasti paljon myös Docventuresin katsojia ja näitä jotka osallistuu tähän lihattomaan lokakuuhun, niin haastaisin sutkin lokakuun ajan laittamaan tänne blogiin vähän normaalia enemmän kasvisruokaohjeita ! Sun blogilla alkaa kuitenkin oleen jo jonkun verran "vaikutusvaltaa", tarkotan, että tää on ainakin fitnesspiireissa melko tunnettu ja moni nappaa täältä todella paljon hyviä neuvoja ruokavalioonsa, treeniinsä tai ihan vaan omaan tapaansa tarkastella maailmaa.

Syy miksi itse osallistun k.o tempaukseen on se, että yläasteaikoina olin kasvissyöjä ja melko "ehdoton" ja provosoiva tällasissa asioissa ;D Jossain vaiheessa sitten tarmokkuuteni hiipui ja lukion ekan luokan jälkeen alkoi taas liha maistua mullekkin. Maistoin tuolloin esimerkiks kebabbia ekaa kertaa ja ällöttää ajatuskin paljon mä olen sitä vetänyt mm. viime kesänä.... Oikeesti hyi v***u. Syön lihaa lähes joka päivä. Täysi-ikäistyttyäni sain vielä ajokortin, joten mun hiilijalanjälki on varmaan moninkertaistunut tässä parin vuoden aikana.
Vastapainoksi vedänkin nyt tämän kuun lihatta ja jatkan sitten pescovegetaarisella ruokavaliolla. Autoilu ja lihansyönti on imo yhdessä jo vähän liikaa, ainakin mulle. Kauhistuttaa ja oksettaa nimittäin ajatellakin, että minä, joka kuitenkin oon vielä pari vuotta sitten ollut melko ihmis- ja luontoläheinen, olen nykyään tällänen perus "laput silmillä kävelevä kuluttaja". En haluu olla semmonen. Tietenkään en oo pariin vuoteen katsonut noita dokkareita missä esitellään lihatuotantoa. En mä muuten sitä lihaa olisi varmaan pystynytkään eettaan.

Venyipäs pitkäksi, mutta pointti oli tässä viestissä se, että omista perjaatteistaan ja arvoistaan kannattaa pidellä kynsin hampain kiinni. Myönnän, että aloin syömään lihaa osittain sosiaalisen paineenkin takia. En jaksanut tehdä ruokavaliostani "isoa juttua", en jaksannut vastailla kysymyksiin ja vaatia erikoisruokaa.
Onneksi katsottuani ton dokumentin sain taas vähän tärkeysjärjestystä asioille. Jokaisen tulisi olla tietoinen siitä mitä ruoka sisältää ja mistä se tulee. Ennen kaikkea jokaista tulisi edes KIINNOSTAA tieto siitä, mitä syö. "Jokainen viivakoodin piippaus on kannanotto luomuruuan tai tehotuotetun ruuan puolesta."

Hyvää syksyä! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hei! Kiitos kovasti kommentistasi! En ole vielä ehtinyt katsomaan tuota jaksoa (odottaa nauhalla), mutta voin jo nyt luvata että otan haasteen vastaan! Itse en autoile, mutta lihaa tiedän syöväni aivan liikaa. Tämä tulee olemaan siis haastavaa, mutta tarpeellista!

Kiva kun ehdotit tällaista :)

Emmi (Ei varmistettu)

voi että on tunnelmallisen näköstä! Tuo on nii pieni vaiva mut ihana hetki yhdessä syöden.. :) nuista valkosista ruokalautasista pitää kysyä, että mistä oot ostanu ne ku haaveilen itsekin tuollaisista mut en oo löytäny laadukkaita astioita vielä.:)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitoksia Emmi! Itseasiassa nuo on ihan halpislautaset Ikeasta:)

Eveliina (Ei varmistettu)

Mä löysin tän blogin vasta nyt, mutta menee ehdottomasti seurantaan ja mun suosikkeihin :) Ihania ruokakuvia ja ohjeita (itsekin olen duunaillut texmex-salaattia, tosin hieman erilaisena) ja se mikä säväytti oli ihana olohuone seinineen, sisustus mun makuun :)

http://musclefetish.blogspot.fi/

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla! Kiitos kovasti Eveliina:) Ja tervetuloa seurailemaan!

Eve (Ei varmistettu)

Mistä oot hankkinu noi sun valkoset lautaset? tosi kivat:) ja ihana blogi sulla!!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! Ne on Ikeasta :D

Kommentoi