AVOKADOPASTA NEXT LEVEL
Kaikki varmasti tietävät suuren suosion saavuttaneen avokadopastan. Lähipäivinä meillä on tehty siitä hiukan lihaisampaa versiota ja se on ollut ihan TÖRKEÄN hyvää. Ennustan tästä uutta hittiä. Pimeällä säällä ja kurjilla keleillä mikään ei ole parempaa lohturuokaa kuin tämä suussasulava pasta. Sen pidemmittä puheitta jaan reseptin nyt teille.
- pastaa (mielellään spagettia)
- 2-3 avokadoa
- kokonainen basilika
- pecorinoa 1 dl
- fetaa 1dl
- parmankinkkua koko paketti
- 2 valkosipulin kynttä
- oliiviöljyä
- pippuria
- suolaa
Aloita keittämällä pasta hyvin suolatussa vedessä. Pilko feta ja raasta pecorino. Paloittele avokado pieniksi paloiksi ja laita se kuhloon jossa on loraus oliiviöljyä. Silppua basilikanlehdet samaan kulhoon, lisää valkosipulit, hiukan suolaa ja pippuria ja sekoita. Leikkaa kinkut pieniksi paloiksi ja paista ne pannulla. Kun ne ovat kivan rapsakan näköisiä, lisää feta ja puolet pecorinosta. Anna niiden sulaa kokonaan. Kun pasta on al dente, valuta vedet pois ja lisää pasta pannulle. Pyöritä pannulla oleva”kastike” tasaisesti pastan joukkoon ja lopuksi lisää kulhosta kylmät ainekset (avokadot jne.).
NAUTI!
Tästä on todella helppo versioida erilaisia variaatoita. Olemme tehneet muun muassa fetan sijaan aurajuustolla, sekä sellaisen, missä oli kinkun lisäksi myös pekonia. Jos haluaa annoksesta raikkaamman, sopii esimerkiksi pieneksi pilkottu parsakaali ja miniluumutomaatit loistavasti kastikkeeseen.