Barcelona herkuttelijan silmin

Olin tällä viikolla ensivisiitillä Barcelonassa ja rakastuin kaupunkiin päätä pahkaa. Kiitos kaikille lukijoille hyvistä vinkeistä! Koska meillä oli vain muutama päivä aikaa, otin Julian Barcelona postauksista vinkkejä syömisen suhteen. Hyviä vinkkejä olikin, joten suurkiitos Julialle!

 

Heti ensimmäisenä päivänä suuntasimme La Ramblasin kauppahalliin. Kannattaa ehdottomasti käydä siellä, vaikka vaan fiilistelemässä sitä tunnelmaa. 

 

 

 Hedelmäkojut oli niin houkuttelevan näköisiä, että aloin jo unelmoida siitä, että voisin käydä tuolla joka päivä ruokaostoksilla. Tuoreista hedelmistä oli myös valmiita smoothieita myynnissä eriliaisilla makuyhdistelmillä.

 

Irtokarkitkin oli niin ihanan näköisiä, että teki mieli pysähtyä jokaiselle kojulle ihastelemaan. Lihoille ja kaloille oli myös omat tiskinsä. Jäin ihmettelemään erikoisempia kaloja kuin pikkulapsi.

 

Kauppahallissa on myös lounaspaikkoja ja yhdessä niistä söimme ensimmäisenä päivänä. Ruoka oli ihan hyvää, mutta ei mitenkään mainitsemisen arvoista. Lisäksi hintataso oli kyseisessä ravintolassa erittäin kallis. Kannattaa etsiä joku sellainen ruokapaikka, jossa on 10 euron lounasmenu. Joissain ravintoloissa tähän kuuluu myös jälkiruoka sekä viini. 

 

Ensimmäisenä iltana suuntasimme illalliselle japanilaiseen ravintolaan Nomoon (Carrer Gran de Gracia 13). Taksit olivat halpoja, aloitusmaksu oli vain pari euroa, joten teimme niin, että otimme taksin ravintolaan ja kävelimme takaisin hotellille. 

 

Olimme Nomossa jo puoli yhdeksältä, jolloin se aukesi. Ravintola täyttyi kuitenkin todella nopeasti. Tilasimme tonnikala tatakit ja tonnikala-avokado-tartarin, sekä muutamat sushit. Sushi oli ihan hyvää, mutta tonnikalaruoat olivat todella suussa sulavia!

 

Raw food tuo mieleeni aina jonkin tylsän näköisen juuresraasteannoksen, mutta tällaista raakaruokaa voisin syödä vaikka joka päivä. Pinjan siemenet sopivat tartarin päälle erinomaisesti.

 

Sushit olivat myös hyviä, mutta eivät vetäneet vertoja muille ruoille.

 

Jälkiruoaksi oli tällaisia makeita rullia, jotka muistutti hiukan rullatun pannukakun ja kääretortun välimuotoa. Rakastan japanilaisten tapaa laittaa ruoka lautaselle. Kaikki on aina niin hauskan näköistä. 

 

Loppuviikosta lisää Barcelonasta! Nyt mukavaa viikonloppua kaikille!:)

kulttuuri matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.