Breakfast

En ole koskaan ollut aamupalaihminen, ja tästä onkin käyty monta kädenvääntöä elämäni aikana. "Aamiaisen tulisi olla päivän suurin ateria" on mantra jota minulle on toisteltu useammin kuin mitään muuta syömiseen liittyvää ohjetta. Aamiaiseni on aina melko pieni. Minulla ei yksinkertaisesti ole heti herättyäni nälkä ja koen todella vastenmieliseksi aloittaa päiväni ihan huonovointisena tunkemalla väkipakolla vatsan täyteen ruokaa. Muutenkin syön melko intuitiivisesti ja uskon, että kehoa pitää kuunnella. 

Täällä ollessa on kuitenkin aamiaisilla tullut syötyä paljon ja tajusin että yksi syy, miksi en syö aamuisin paljon, on yksinkertaisesti laiskuus. En koe olevani aamuisin mitenkään tehokkaimmillani ja suuntaan sen vähäisen energian mielummin töiden tekoon, kuin keittiössä puuhasteluun. Esimerkiksi aamiaissmoothie kuulostaa aivan ihanalta ajatuksen tasolla, mutta blenderin peseminen ja hedelmien leikkuu tuntuu ihan ylitsepääsemättömän suurelta skarppaukselta siihen aikaan päivästä. 

Two Hands-nimisessä paikassa on yksi New Yorkin parhaista aamiaisista, ja tällaisen aamiaisen söisin mielelläni joka päivä (jos siis en olisi liian laiska sitä valmistamaan). Acai-bowl tuoreilla marjoilla ja itsetehdyllä granolalla, ranskalaista patonkia mozzarellallaj tomaatilla ja parmankinkulla täytettynä, pinaatti-banaani-mango-spirulina-smoothie ja Matcha latte. 

We had breakfast at Two Hands, which is one of my favorite brekkie spots in New York. I'd like to start every morning like this: acai bowls with homemade granola and fresh berries, french baquette with parma ham, mozzarella and tomato, smoothie with banana, mango, spirulina and spinach and a matcha latte! This must be one of the most instagrammed restaurants in the city. 

 

Kommentit

EricaK
EricaK

Mitä herkkuja! Minulla on tapana treenata aamuisin ennen aamiaista - välillä tuntuu, että voisin tyhjentää koko jääkaapin aamupalan muodossa :D

Elisa Lepistö

Mua ei saa kyllä koskaan treenaamaan aamulla :D Oon niin homeessa ekat 2 tuntia! 

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/you-are-perfect.html

Aivan ihania kuvia kertakaikkiaan...!

Elisa Lepistö

Voi kiitos. New Yorkissa on helppo onnistua kuvissa!

janinarii (Ei varmistettu)

mä teen aina nykyään illalla aamupalasmoothien jääkaappiin aikaisia aamuja varten valmiiksi, koska muuten en aamuisin jaksaisi/ehtisi millään tehdä/syödä mitään aamupalaksi!

Elisa Lepistö

Mietin itseasiassa ihan samaa! Viipaloida raaka-aineet valmiiksi ja heittää sitten blenderiin aamulla. :)

Nopnop (Ei varmistettu)

Mä söin ennen aina leipää aamupalalla, mutta sit alkoi tehdä mieli jotain raikkaampaa ( ja yritin myös rajoittaa leivän syömistä). Koska oon myös aamulaiska, loistavaksi vaihtoehdoksi on osoittaunut overnight oats eli tuorepuuro! :D Ei tarvitse kuin keitellä kahvi kaveriksi ja herkkuaamiainen on valmis, kun viitsii illalla käyttää siihen vaajan minuutin. Joskus jos illalla laiskottaa niin heitän vaan kaurahiutaleet maidon kanssa ja lisään muut aineet aamulla, yleensä kyllä laitan kaikki kippoon jo illalla. Mun suosikkiyhdistelmä on kaurahiutale, chiasiemen/pellavansiemenrouhe, kauramaito, pakastemarjat (etenkin vadelma), 1/2-1 banaani ja kanelia! Toinen kiva terveellinen lisä aamupalaan on vetäistä viherjauhe veden kanssa ennen aamupalaa, tän teen kun muistan :D

Elisa Lepistö

Siis tää lähtee nyt kyllä kokeiluun!! Kiitos vinkistä :)

Kommentoi