Brunssipöydän klassikko: Mimosa
Pääsimme Codorníun viinitilalla virkistämään myös baarimikon taitojamme. Julia, minä ja Kira olemme kaikki työskennelleet aikoinaan Helsingin yössä ja oli kyllä hauska päästä pitkästä aikaa drinkkien tekoon.
Opin myös, että Mimosa kannattaa tehdä makeaan tai puolikuivaan kuohuviiniin. Olen aina ennen käyttänyt kuivaa, mutta nyt huomasin että pieni makeus todella toimii drinkissä.
Mimosa taitaakin olla yksi helpoimmista cocktaileista ja sopii täydellisesti vaikkapa viikonlopun brunssille.
Baarimikon opein se tehdään näin: Laita ensin lasi täyteen jäitä ja pyöräytä ne pitkällä lusikalla muutaman kerran niin, että lasi jäähtyy. Lisää reunoille 1 siivu appelsiinia ja 1 siivu sitruunaa. Lorauta noin 4 cl appelsiinimehua ja kaada päälle puolikuivaa kuohuviiniä.
Olen tottunut juomaan Mimosan kuohuviinilasista, mutta oikeastaan se toimii vielä paremmin pyöreästä lasista ja näyttää myös kivalta.
Mukavaa viikonloppua!