Chiapestoa, parsaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja

En ole koskaan tehnyt itse pestoa. Tuntuu melkeinpä aukolta sivistyksessä. Siksipä marssinkin eilen kauppaan tavoitteena ostaa ainekset sen tekoon. En kuitenkaan löytänyt mistään pinjan siemeniä, joten päätin vähän soveltaa ja korvata ne Chia-hyytelöllä. Hyvää tuli näinkin, joten tässä olisi reseptiä.

 

Pesto chian siemenillä:

  • ruokalusikallinen liotettuja Chian siemeniä
  • 1 limen mehu
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl raastettua parmesania

Lisukkeeksi tein paistettua parsaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja kvinoaa. 

Leikkaa parsoista päädyt pois ja sen jälkeen katko ne kolmeen osaan. Paista pannulla öljyssä ja suolaa hyvin. Kun kvinoat ovat valmiita ja parsat rapsakat, lisää kvinoa, itsetehty pesto ja aurinkokuivatut tomaatit pannulle ja sekoita se tasaiseksi. Leikkasin lautaselle vielä puolikkaan avokadon ja laitoin nokareen itsetehtyä hummusta lisäproteiiniksi. Lopuksi päälle voi laittaa vielä hiukan extra parmesania. 

 

Yesterday I made a slighlty different version of a pesto, and it turned out pretty good! Put everything in a blender:

  • 1 tablespoon of Chia seed pudding
  • juice of 1 lime
  • basil
  • 1/2 teaspoon of salt
  • 0,5 dl olive oil
  • 3 gloves of garlic
  • 0,5 dl parmesan cheese

With the homemade pesto, I made quinoa, asparagus, avocado, hummus and sundried tomatoes. 

 

Kommentit

Mä oon korvannut pinjansiemenet myös välillä cashew-pähkinöillä. Itse tehty pesto on paaljon parempaa kuin mikään valmispesto. :)

Nää ruokapostaukset on kivoja! Kasvisruokavalio houkuttelee, mut pelkään etten osaa tehdä kasviksista hyvää. Pitäis kai vaan alkaa kokeilemaan rohkeasti.

Elisa Lepistö

Oi, on varmaan herkkua! Mulla on tullut pähkinäallergia ihan parin vuoden sisään, mikä on ihan kamalaa. En saa enää syödä mitään pähkinäherkkuja :(( Ja siis mulla oli toi ihan sama ennakkoluulo!! Kannattaa kokeilla, vaikka niin että pitää yhden vegepäivän viikkoon ;)

Kommentoi