Chimichurri-kanasalaatti

Harvemmin tulee enää syötyä kanaa kotona, mutta yhtenä päivänä näin Pinterestissä niin herkullisen näköisen kanasalaatin, että tuli himo. Aikoinaan kun vietimme kuukauden Perussa, yritin pari kertaa tehdä Chimichurria, mutta koskaan se ei maistunut oikealta. Ehkä siitä on jäänyt sellainen olo, että sen tekeminen olisi jotenkin vaikeaa. Nyt päätin taas kokeilla ja siitä tuli ihan mielettömän hyvää. Eikä se ollut vaikeaa lainkaan. Totesin, että minulla on ollut varmaankin vain väärät ainekset kun en ole osannut tulkita espanjankielisiä etikettejä.

Ostin siis kanan rintafileitä ja pyörittelin ne ennen paistamista Chimichurrissa. Säästin kastiketta vielä puolet ja kaadoin sen salaatin päälle. Veikkaan, että kana toimisi hyvin myös kylmänä seuraavana päivänä kun maut on ehtineet kunnolla imeytyä. 

Kanaan tuli ihanan rapea ja maukas pinta ja kastike sopi hyvin myös salaatille. Tätä on ehdottomasti tehtävä pian uudestaan. Meillä tulee syötyä salaatteja niin usein, että on kiva saada hiukan vaihtelua makumaailmaan kastikkeista. Ja se on muuten jännä, että en juurikaan pidä persiljasta sellaisenaan, mutta vaikka maku on melko vahva tässäkin, se jostain syystä sopii siihen todella hyvin.

Kasvisversion tästä saisi korvaamalla kanan kikherneillä ja lisäämällä salaattiin vaikka kvinoaa. Chimichurrin voimakkuutta voi myös helposti vaihdella valkosipulin ja chilin osalta. Mikäli haluaa enemmän potkua, voi laittaa parikin chiliä ja jos valkosipuli tuntuu liialliselta, voi kokeilla ensin vain 2 kynttä.

Chimichurri-kastike

Ainekset (4 annosta)

1 dl
Persiljaa
1 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
4 kynttä
Valkosipulia
1 tl
Kuivattua oreganoa
Maun mukaan
Suolaa ja pippuria
1
Chili
40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Huuhtele persilja ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Murskaa myös valkosipulin kynnet ja pilko chili pieneksi. Sekoita kaikki ainekset kuhlossa ja jätä maustumaan 30 minuutiksi. Mitä pidempään kastike maustuu, sen parempi. Itse ehdin pitää vain puolisen tuntia ja hyvältä maistui silti.

Salaatti

Ainekset (4 annosta)

4 kpl
Kanan rintafileitä
3
Avokadoa
2
Kevätsipulia
1 nippu
Salaattia (esimerkiksi Romaine)
1,5 dl
Miniluumutomaatteja
1
Kurkku
1 tl
Seesamin siemeniä tai muita siemeniä
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Pyörittele kanan rintafileet Chimichurri-kastikkeessa ja laita pannulle paistumaan. Voit lisätä kastiketta paiston aikana, mutta jätä hiukan alle puolet siitä salaatin kastikkeeksi. Leikkaa sillä välin kaikki kasvikset kulhoon. Kun kanat on paistuneet, leikkaa niistä ohuita siivuja ja nosta salaatin päälle. Kaada loput Chimichurrista koko komeuden päälle ja viimeistele seesamin siemenillä.

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.