DON'T HOLD BACK

Oletteko koskaan tulleet miettineeksi, kuinka masentavia sanontoja meillä suomalaisilla on? Niinkuin esimerkiksi ”itku pitkästä ilosta”. Ihan kuin iloisuus auttamatta johtaisi johonkin surulliseen. Meitä suomalaisia kasvatetaan pienestä pitäen siihen, ettei saa iloita. Myös ”kel onni on, se onnen kätkeköön” -lausahdus jatkaa samaa linjaa. Eli vaikka olisitkin iloinen ja onnellinen, älä nyt herranjestas näytä sitä ainakaan kellekään.  Pienenä minua raivostutti yli kaiken yksi fraasi: ”Älä nyt innostu vielä liikaa.” Muistan paljon tilanteita, jossa olin inspiroitunut jostain asiasta ja hehkutin siitä innoissani jollekin ja minua kehoitettiin olemaan innostumatta liikaa. Jos totta puhutaan, sanonta ärsyttää edelleen aivan yhtä paljon.  Ystäväni juuri yksi ilta pauhasi minulle silmät loistaen asiasta, josta oli innostunut. Samalla hän toisteli itselleen, että ”joojoo ei saa nyt innostua liikaa.” Miksi? Senkö takia että haluamme aina varautua siihen pahimpaan mahdolliseen skenaarioon? Tuntuuko se tappio jollain tavalla helpommalta, jos ikinä ei ole edes lähtenyt onnistumaan täydellä sydämellä?  Jos minulta kysytään, innostuneet ihmiset onnistuvat paljon suuremmalla todennäköisyydellä, kuin ne ketkä varautuvat jo valmiiksi pahimpaan. Innostuneisuus näkyy ja tarttuu muihin ja sillä energialla voi saada aikaan vaikka kuinka hienoja asioita. Joten, olen nyt rauhassa innoissani tästä kesän tulosta, ihan silläkin uhalla että syksy ja talvi tulee tänäkin vuonna. We Finns have these really depressing sayings, like "don't get too excited". Wait a minute! Why would it be bad to get too excited?? Will it be easier to fail, if you haven't been excited in the first place? I don't think so. Well, I will get super excited about this spring and summer, even though the fall and winter will most likely come eventually. I believe that happy people will accomplish more than pessimists or realists. And it's not stupid to act with great excitement, it's stupid to hold back your enthusiasm.

Kommentit

Elisa (Ei varmistettu)

Thank you! I don't think there's such thing as TOO excited ;) The more excited the better! <3

Rena (Ei varmistettu)

I have to admit that I'm always too excited :) But maybe this is one of the reasons why I'm mostly happy and satisfy?

Wonderful pictures btw <3

xx from Bavaria/Germany, Rena

www.dressedwithsoul.blogspot.de

Merja (Ei varmistettu)

Heippa Elisa, olen blogisi uusi lukija ja jo parin postauksen perusteella tulin siihen tulokseen, että vierailen täällä jatkossakin :) Matkat, liikunta ja hyvinvointi yleensä ovat lähellä sydäntä ja tosi kiva päästä kohta virtuaalimatkalle rapakon taakse. Olet oikeassa näistä suomalaisista sanonnoista. Ne ovat hyvin negatiivissävyisiä ja ilon & onnen tunteita ei saisi näyttää. Vaatimattomuus kaunistaa on myös yksi, mitä en ole koskaan ymmärtänyt...

Elisa (Ei varmistettu)

Totta puhut! Enpä ollut tullut ajatelleeksikaan. :D Harvoin silti on englanninkieliset sanonnat yhtä kielteisiä kuin suomalaiset vastineensa ;)

Elisa (Ei varmistettu)

Haha, jepp! Toi on vähän samaa kategoriaa :D

Elisa (Ei varmistettu)

Thank you Gabriela! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Oiii kiitos Bea kovasti! Kiva kun kommentoit! :) Ja tosiaan, mulla iski pieni PANIIKKI kun tajusin että viikon päästä on lähtö reissuun. Juoksin samantein kellariin hakemaan laukkua ja aloitan pakkaamisen N-Y-T :D Ihanaa kevättä myös sulle! Vähän oon jopa kateellinen kaikille ketkä tänne jää, kun tää on mun ihan lempi vuodenaikaa ja nyt se jää vähän niinkuin väliin.

Elisa (Ei varmistettu)

HAHAHAH! Ei hitsi muuten mikä joululaulu :D Toikin on niin perus, ettei sitä ole edes miettinyt! Ihan kamala :D

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Merja! Tulinpa hyvälle tuulelle kommentistasi :) Joo toi on myös tosi hassu sanonta. Ehkä sen takia me ollaankin aina niin huonolla itsetunnolla varustettuja :D

Emmi (Ei varmistettu)

Muuten hyva kirjoistus, mutta mietin vaan etta eiko esim 'ala nyt liikaa viela innostu' oo kaannos englannin 'don't get your hopes up'-sanonnasta... etta ei se pessimismi PELKASTAAN suomalainen tapa taten ole, vaikka me suomalaiset ehka mestareita siina ollaankin

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! Se on itseasiassa ihan Varustelekasta ja ihan huippuedullinen. Oliskohan ollut 10 euroa? ;) Ostin sen joskus poikaystävälle, mutta oon käyttänyt sitä itse varmasti enemmän.

Bea (Ei varmistettu)

WORD! innostu ja onnistu! oon lukenut sun blogia ihan alkuajoista lähtien, muttei oo koskaan ennen tullut kommentoitua. nyt kuitenkin pakko sanoa, että ihailen suunnattomasti sun elämänasennetta ja vaikutat ihan mahtavalta tyypiltä! oottelen jo innolla juttuja ameriiikoista (ja kauhulla, nimim. ite palailin just pidemmältä reissulta ja nyt jo polttelis uusi matkakuume..) teille tulee varmasti ihan mieletön matka! mahtavaa reissua ja ihanaa kevään jatkoa! :)

Ida M ;) (Ei varmistettu)

Tai "Älä nuolaise ennen kuin tipahtaa". Todellakin nuolaisen. Hah <3

(Ei varmistettu)

Ihana takki! Pakko kysyä mistä olet ostanut vai oletko itse tuunannut?

Gabriela (Ei varmistettu)

Love the photos!!! And you have a beautiful jacket:)))

http://anetagabriela.blogspot.com

Satu (Ei varmistettu)

Kiva postaus :) Myös André Wickström pohti asiaa jossakin stand-up esityksessään ja mainitsi esimerkkinä noiden lisäksi Hei tonttu-ukot hyppikää -joululaulun: "Hetken kestää elämä, sekin synkkä ja pimeä" :D

Aliisa (Ei varmistettu)

Olen isäni kanssa monesti ihmetellyt näitä suomalaisia sananlaskuja! Yksi klassikko joka tuli myös mieleeni on "Ketä kuusen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa". Kuinka kamalasti ja lannistavasti sanottu :( Toivottavasti meidän nuori sukupolvemme keksii uusia motivoivampia sanontoja!

Maija (Ei varmistettu)

Törmäsin sun blogiin tänään, ja oli pakko kommentoida tähän postaukseen! On kyllä tosiaan niin monta tollasta sanontaa, jotka vaan korostaa suomalaisten apaattisuutta ja sellasta nimenomaan "onnen kätkemistä". Mun lemppari tälläisistä esimerkeistä on suomalaiset joululaulut. Johan on masentavia! Kaikista huvittavin on ehkä "hei tonttuukot hyppikää nyt on riemu raihkkahin aika!"....kuulostaa iloiselta eikö? "hetken kestää elämää ja sekin synkkää ja ikävää"... jahas... ei tässä mitään kannata yrittää ku kaikki kuitenki menee pieleen!
Ps. Sun blogi on super kiva!

Kommentoi