Elokuviin terveellisiä herkkuja

Kävin toissapäivänä elokuvissa ja mieleeni muistui, että lupasin kirjoittaa terveellisemmistä leffaherkuista. Itse ostin sen karkkipussin, mutta myös parempia vaihtoehtoja on olemassa.

Kävin tekemässä hiukan empiiristä tutkimusta pienessä ruokakaupassa.

Kuivatuista hedelmistä löytyy valmiiksi tehtyjä pusseja, tai punnitse ja säästä-tyylisissä kaupoissa voi käydä hakemassa oman pussinsa. Tumma suklaa-seesamipatukka on hyvä vaihtoehto suklaapatukalle. Alakulmassa olevat savumantelit kuulostavat myös mielenkiintoisilta. 

 Löysin myös kasvissipsejä, aurinkokuivattuja viikunoita, sekä tietysti erilaisia pähkinöitä.

 Erilaisia sekoituksia, kuivatuista hedelmistä ja pähkinöistä. Pähkinöistä kannattaa valita suolaamattomat vaihtoehdot.

Rusinoita oli myös monia erilaisia, myös tuollaisia kultaisia rusinoita. Onko joku maistanut? Myös Goji ja Inca marjoja sai leffaan soveltuvassa pussissa.  Myös viinirypäleet tai raakasuklaa ovat hyviä vaihtoehtoja leffanamuiksi.  Jos käy harvoin elokuvissa, voi ihan hyvällä omalla tunnolla ottaa ne popcornit tai irtokarkit. :)

Kommentit

Anonymous (Ei varmistettu)

mä ostan usein nakd patukoita punnitse&säästä kaupasta leffaan. Ne on niiin yummy! Esim mun suosikissa on: Dates (40%), Cashews (40%), Raisins (14%), Cocoa (5%), natural flavour http://www.naturalbalancefoods.co.uk/nakd/ suosittelen :)

Elisa (Ei varmistettu)

Oi kuulostaa hyvältä! Kiitos vinkistä :)

Henna (Ei varmistettu)

Nää on mun lemppareita ihan työevääksikin! :) Ja täällä Enkuissa maksaa ainoastaan 69p!

mea (Ei varmistettu)

Mä käyn myös niin harvoin elokuvissa, ja sillon tulee usein valkattua ihan "oikeaa" herkkua :-D Tikkarit on ihan lemppareita, niitä imeskelee kuitenkin niin kauan, niin ei ehdi montaa vetäistä!Terveellisesti elän siis itekin, mutta harmittaa kyllä niin pirusti, että terveelliset herkut on niin paljon kalliimpia! Ei ihmekään, että ihmiset valitsee useimmin sen "huonomman" vaihtoehdon herkutteluun:-(

Elisa (Ei varmistettu)

Tuo on kyllä ihan totta! Mutta ei ne karkitkaan kyllä halpoja ole!! :D

Anna (Ei varmistettu)

paitsi makuunissa ;D

Ida (Ei varmistettu)

Kiva postaus! Olen itse ainakin hulluna pähkinöihin ja viime leffareissulla tein oman pienen pähkinärusina-sekoitus pussukan, jonne "kuorin" valmiiksi myös suolattuja pistaasipähkinöitä - omnomnom! Korvaa kyllä sipsit ja popcornit vallan mainiosti!Uskon, että kuivatut marjat tai nimenomaan viinirypäleet sopivat hyvin makeannälkäiseen leffanaposteluun ;)Yksi kysymys, joka on häirinnyt itseäni tässä vähän aikaa; postauksiesi perässä näkyy aina kellonaika ja se näyttää aika usein yömyöhää tai aamuyötä. Valvotko todella niin myöhään/heräätkö niin aikaisin? :o

Ida (Ei varmistettu)

Nyt tosin oman kommenttini aikakin näyttää klo 0.57 vaikka kommentoin oikeasti 09.57... Eli taisi tullakin jo vastaus omaan kysymykseeni :D

Elisa (Ei varmistettu)

Haha, joo mä en tiedä miksi se näyttää ihan kummallisia aikoja! Menen tosiaan kymmeneltä nukkumaan joka päivä :D haha! ja pistaasipähkinät on NIIN hyviä!

Anni (Ei varmistettu)

Bloggerissa on tommonen aikaongelma. Tää ei selkeesti oo suomalaisten ajassa. ;)

Anonymous (Ei varmistettu)

Blogger -> Asetukset -> Kieli ja muotoilu. Sieltä sitten aikavyöhykkeeksi GMT+02:00 Helsinki.

Elisa (Ei varmistettu)

Haa! Kiitos! :D

Paula (Ei varmistettu)

Nuo kasvissipsit on ihan parhaita! Ostan niitä usein kotiinkin napostelua varten. Pussi on vain auttamattoman pieni - saisivat myydä noita samanlaisissa megapusseissa kuin perunalastujakin...

Elisa (Ei varmistettu)

Vitsi pitää varmaan maistaa nyt! Näin ihan ensimmäistä kertaa tollasen pussin eilen :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Hei, vähän mietityttää se, kun tälläiset suuren suosion saavuttavat blogit automaattisesti ovat monelle tietämättömälle sellainen tietolähde, joka on useimmille tosi luotettava niin on vähän häiritsevää, ettei ehkä tajua oman tekstinsä vaikutusta. Esimerkiksi tässä olisit voinut ihan vähän enemmän perehtyä esim tutkimaan noita tuotteita, joita suosittelet. Pähkinät yms muut allekirjoitan hyviksi herkuiksi myös, MUTTA kuivattuja hedelmiä en suosittelisi kenellekään, sillä niihin on lähes poikkeuksetta lisätty sokeria. Siis hedelmäsokerin lisäksi ihan puhdasta valkoista sokeria. Tällöin, kun ei itse tiedä mistä puhuu/mitä suosittelee, tulee ohjattua muita ihmisiä väärään suuntaan. Joku, joka haluaa pudottaa painoaan voi ottaa täältä vinkkejä, luottaessaan sun sanaan 100% siksi, että olet hoikka ja hyvännäköinen. Sitten ihmetellään, ettei paino putoa kun "söin sellaisia kuivattuja hedelmiä, kevyitä ovat!"Eli pienenä pyyntönä, koska sun blogi on todella suosittu ja monet ottavat varmasti vaikutteita siitä mitä kirjoitat - pliis ennenkun neuvot ihmisiä syömään tai esim treenaamaan, niin yritä ottaa mahdollisimman paljon tietoa asioista siinä mittakaavassa mitä voit:)Tietenkin ihmisten pitää ymmärtää, että tavallinen pulliainen täällä kirjoittelee, mutta välillä oikeasti esim nuoremmat tai tietämättömät voivat pitää esimerkiksi sinun sanaasi lakina.

Elisa (Ei varmistettu)

Hei! Pyyntösi on rekisteröity :) Toivottavasti ihmisillä on juttujani kohtaan pientä lähdekritiikkiä. Olen monta kertaa painottanut, etten ole mikään ravintoterapeutti. Ja tässä tullaan myös siihen ongelmaan, että joillekin "terveellinen" tarkoittaa mahdollisimman vähäkalorista. Yritän painottaa, että minulle ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Siltikin, vaikka niihin olisi lisätty sokeria, pidän niitä parempana vaihtoehtona kun karkkeja. Ja tuosta vielä, samalla tavalla niitä pähkinöitä voi vetää navan täydeltä ja ihmetellä, miksei paino putoa. Kovat kalorimäärät niissäkin on, vaikka ne ovatkin terveellisiä. Mutta ymmärsin pointtisi, ja olet ihan oikeassa. Välillä tulee kirjoiteltua jotain, ymmärtämättä kuinka moni ihminen tätä lukee! Joten kiitos kommentistasi :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Olen kyllä ihan samaa mieltä, enkä itse ajattele ollenkaan niin, että vähäkalorinen olisi terveellistä. Vaan lähinnä mistä ne kalorit tulee. Mun mielestäni kuitenkin valkoista sokeria tulisi välttää jos on painonpudotus tai kropan ulkoinen muokkaus ylipäänsä mielessä:) Pähkinät taas ovat runsaskalorisia, mutta silti en niistä varoittelisi niin paljon, jos ne mahduttaa fiksusti päivän syömisiin eikä kaiken ruuan lisäksi vedä niitä litratolkulla:)Mutta valkoinen jalostettu sokeri taas on mielestäni haitallista sellaisille ihmisille, jotka todennäköisesti kuuluvat lukijaryhmääsi:)Muuten todella hyödyllinen kirjoitus, tarkoitukseni ei ollut tulla leikkimään mitään besserwisseriä, vaan pyytää juurikin sitä, että ymmärrät että vahingossa tälläinen blogisuosio tuo aikamoisen "vastuun", vaikka lukijoidenhan tulisi itse ymmärtää tietenkin ettet ole mikään ravintoterapeutti.

Elisa (Ei varmistettu)

Ihan oikeassa olet :) Ja hyvä kun sanoit! Aina saa kertoa kritiikkiä ja yritän ottaa ne mahdollisimman nöyrästi vastaan :) Hyvä siis, että sanoit!

Anonymous (Ei varmistettu)

Huokaus. Siis onhan tää edellä kommentoinut anonyymi ihan oikeassa siinä, että se lisätty sokeri on huono juttu. Mutta jos nyt puhutaan leffaherkuista, näkisin silti sen kokonaiskalorimäärän paljon isompana ongelmana. Ihminen lihoo, kun syö enemmän kuin kuluttaa ja silloin on ihan sama, mistä se se energia tulee. Mikään ruoka-aine ei ole terveellisempi kuin toinen, jos sitä saa liikaa. Jos ihminen joka tapauksessa syö leffassa herkkuja, niin eiköhän silloin ole kannattavampaa kiinnittää huomio määrään eikä laatuun, varsinkin jos käy leffassa usein? Jää saadun energian kokonaismäärä pienemmäksi, jolloin se mahdollinen laihduttaminenkin on helpompaa. Kuten sanoin, sillä ei ole mitään merkitystä, mistä se energia tulee, jos sitä tulee liikaa.

Anonymous (Ei varmistettu)

Siis olette ihan oikeassa! Mutta nyt on kyse siitä, miten pienillä asioilla voi olla vaikutus mitä tänne kirjoittaa. NYT puhutaankin leffaherkuista ja itsekin ostan karkkipussin välillä, jos leffaan menen. Mutta tästä kirjoituksesta joku vähän oikeanlaisesta ravinnosta painonpudotusta varten tietävä voi jotenkin poimia sellaisen tiedon päähänsä, että ahaa kuivatut hedelmät on siis kevyt ja sallittu herkku! Ja sitten esimerkiksi aloittaa laihdutuskuurin, mutta kun on tottunut syömään herkkuja niin herkkuhimo iskee päivittäin ja tällöin hän muistaa kuivatut hedelmät. Ja siinä uskossa, että ne ovat "hyvä herkku" saattavat syödä niitä sitten joka ilta. Tällöin he kasvattavat kokonaiskalorimäärää joka päivä.. Kaikki eivät välttämättä ymmärrä, että Elisa tässä tekstissä koitti löytää PAREMPIA vaihtoehtoja karkeille elokuvailtaa varten, joka ei tapahdu siis monta kertaa viikossa.

Anna A (Ei varmistettu)

Se nyt on yks ja se sama mitä siellä leffassa mussuttaa jos siellä kerran viikossa käy. Määrää siinä kannattaa miettiä. Jos tekee mieli jotain hyvää, niin miksi ei syö vähemmän sitä mikä on oikeasti omasta mielestä hyvää ja jättää korvikkeet syömättä. Tulee parempi mielikin. Paitsi jos tykkää myös niitä korvaavista tuotteista. Sillon tulee jo vaikeuksia valita...Ja jos tällaisesta tekstistä vetää johtopäätöksen, että kappas voin syödä kuivattuja hedelmiä aina kun tekee mieli makeaa, mun mielestä on jo luetun ymmärtämisessä vikaa. Kun kyse on jonkun ihmisen henk.koht BLOGISTA eikä mistään virallisterveellisestä laihdutuksen kuumasta linjasta, kannattaa kirjoituksiin suhtautua sellaisella varauksella, että sama juttu ei nyt vaan välttämättä toimi minulla. Itse siis siirrän vastuun takaisin lukijalle, ainakin 95%.Noin yleensä ottaen kaikesta kannattaa lukea tuoteseloste ja kattoa onko siinä kuinka paljon lisättyä sokeria. Ja onhan noissa kuivatuissa hedelmissä myös kaikki hedelmän kuidut ainakin mukana, että jos karkkiin verrataan, on varmasti terveellisempi.

Anni (Ei varmistettu)

Punnitse & säästä -kaupasta oon ostanu kultasia rusinoita.. ihania!! (:

Elisa (Ei varmistettu)

Pitää ehdottomasti maistaa! :)

Senja (Ei varmistettu)

jotenkin en oo ikinä oppinut tykkäämään kuivahedelmistä. tuntuu, että ne ovat liian makeita? joka on hassua, koska voin syödä karkkeja vaikka kuinka paljon eikä yhtään liian makea olo tule haha :D jotenkin noi kuivahedelmät ovat eritavalla makeita, maistuu äklöltä? :D makukysymys. joskus koittanut korvata karkkipussin noilla, ei onnistu ;)makuunin irttissäkki + leffa on lyömätön combo, jos sinne leffaan menen niin sen karkkipussin kyllä valitsen :pmusta nää sun vinkit on oikein hyviä ja en oo missään vaiheessa miettinyt, että jotenkin annat harhaanjohtavaa kuvaa. kun nimenomaan jotenkin tää blogi on niin selkee semmonen ihan tavallisen nuoren nainen omia näkemyksiä, omia suosituksia ja hyväksi havaittuja juttuja, et edes mielestäni yritä tehdä niistä millään tavalla yleisiä ja ainoita totuuksia :) ehkä sitten nuorempien/tietämättömien silmissä ne voi siksi muodostua, mutta eikö kaikki täällä netin syövereissä. heh.. pitäisi kokoajan niin kovasti miten asiat ilmaisee :)oot ihana <3

Elisa (Ei varmistettu)

Voi, itse olet ihana Senja <3Niinhän se taitaa täällä netissä olla, ihanaa että olet tuota mieltä! :) Mulla on kyllä ihan sama, melkein aina ostan karkkia leffaan! Se vaan jotenkin kuuluu siihen hommaan. Mutta kyllä aina huomaa, kuinka ällö olo siitä isosta pussista tulee :D Se on ihan hyvä. Muistaa ainakin, miksi muuten syö terveellisesti!

Anonymous (Ei varmistettu)

Itse olen oikea elokuvafriikki ja leffateatterissakin tulee käytyä melko useasti. Mulle leffaeväs on melkeen pakkomielle, se on vaan se kokemus/elämys että siinä täytyyy yhdistyä se joku herkku ja hyvä elokuva :') Ite valkkaan leffaevääksi kotona useimmiten pikkumäärän lempisipsejä tai popcornia ja perus kasvistikkuja omatekoisella dipillä. Mun mielestä kohtuus on tässä se avainjuttu! Myös esimerkiksi erilaiset pastillit toimii, niitä ei niin tee mieli ahmia:D. Ja stevia-lakut on hyviä!Haluan kiittää vielä aivan ihanasta ja pirteästä blogista (vaikka oon tainnut aiemminkin kiitellä:D), olet tosi hyvä esimerkki monelle nuorelle ja vanhemmillekkin :) Kiva että olet myös rehellisesti kertonut sun menneisyydestä, ettei aina ole ollut nääkään jutut helppoja..semmonen tausta kun on ikävä kyllä vähän itse kullakin:/ Kaikkea hyvää:))

Elisa (Ei varmistettu)

Näinhän se on! Leffa ilman naposteltavaa ei jotenkin tunnu edes leffalta :D Kiitos kovasti kommentistasi! Mukava kuulla, että tykkäät! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Jotkut protskupatukatkin on hyvä leffaan! Esimerkiksi se piparkakun makuinen on nam nam :D

Jasmin (Ei varmistettu)

Totta! Myös Fastin uudet proteiinipatukat maistuvat aivan tavalliselta suklaapatukalta, Marsilta tai Snickersiltä :-)

Riikka (Ei varmistettu)

Noiden proteiinipatukoiden kohdalla kannattaa muuten vähän pitää silmällä sitä sokerin määrää, osassa on sitä ihan yllättävänkin paljon. Samalla kertaa niissä voi olla myös aika paljon kaloreita ja sitten onkin jo periaatteessa ihan sama, ottaako sen "oikean" suklaapatukan vai sen kalliin proteiinipötkön. Mutta on siellä joukossa myös semmosia hyviä vaihtoehtoja. :)

Jasmin (Ei varmistettu)

Onhan tuokin totta, mutta toisaalta jos tahtoo syödä suklaata ja mielestään proteiinipatukka maistuu yhtä hyvältä kuin tavallinen suklaa (mikä itselläni joidenkin patukoiden kohdalla on totta) niin toki mieluummin syön sen proteiinipatukan nimenomaan proteiinipitoisuuden vuoksi. :-)

Anonymous (Ei varmistettu)

Kiva postaus! mitä oot muuten tykännyt siitä protskujauheesta, jonka hankit? Ajattelin testata sitä samaa. Ois kiva kuulla mitä oot tykänny. :)-Anna

Elisa (Ei varmistettu)

Oon kyllä tykännyt! Veden kanssa ei välillä oikein sekotu, mutta ihan mukiinmenevää kamaa :D

Anonymous (Ei varmistettu)

Ite en käy kovin usein elokuvissa joten sillon kun käyn niin voin ihan hyvällä omallatunnolla ottaa ne popcornit, onhan niissäkin kai jotai terveellistä...Mut minkä leffan kävit kattomassa? :)

Elisa (Ei varmistettu)

Se on hyvä välillä herkutella:) The place beyond the pines-leffan kävin katsomassa :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Olen ottanut itselleni tavaksi herkkupäivän, joka yleensä painottuu viikonlopulle eli sillon saan ostaa itselleni sen maailman isoimman karkkipussin! Yleensä vetäisen sen sellaisella intohimolla, että sen jälkeen ei taas vähään aikaan tee mieli karkkia.. Ainakaan kunnes seuraava karkkipäivä koittaa hah ;) Onko sinulla tapana pitää viikossa ns. "herkkupäivää" tai vaikka kokonaista herkuttelun viikonloppua, vai syötkö herkkuja (herkuilla tarkoitan juuri näitä karkkeja, sipsejä tms epäterveellistä, vaikka esim. marjat herkkuja ovatkin!) sillon kuin ns. tilanne vaatii? :)

Reetta (Ei varmistettu)

Kiitos näistä vinkeistä. Muuten pysytisin leffassa olemaan varmaan ilman mitään syötävää, mutta kun kaikki muut rapisuttaa pussejaan niin se viimeistään tekee sen että itsekin haluaa jotain syödä. Oon nyt ollut PT:n tekemällä ruokavaliolla ja leffassa oon syönyt pienen karkkipussin eli n. 100g. Mutta täytyykin ens kerralla vähän tutkailla valikoimia, jos karkin vois korvata jollain jos on sattunut vaikka sillä viikolla aiemmin herkkuja syömään.

Anonymous (Ei varmistettu)

Heippa,nyt on kyllä ihan pakko kommentoida jotain kun on niin huippu blogi!En juuri koskaan lue blogeja ja en muista miten tähän eksyin, mutta aivan mahtava! Itsekin olen suuri kuntoilun ystävä ja sain muutamia hyviä vinkkejä treeneihin, mutta etenkin ruokapostauksiesi takia rakastuin tähän blogiin. Sait yhden uuden lukian:)ei muutaku jatka samaan malliin

Anonymous (Ei varmistettu)

tuhannet kiitokset näistä vinkeistä!! :-)

Anonymous (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida tähän, että ite oon syöny porkkanan paloja leffassa jo vuosikaudet :p tää herättää aina hilpeyttä leffaseurassa, mut oikeesti ne on vaan niin hyviä! Voittaa karkit 6-0, ei tuu sellasta ällöähkyä ja on ihan suht makeita. Huonona puolena tietty se rouskutus mikä niitä syödessä lähtee :D ja kotisohvalla porkkanat ja kurkut dipattuna, nam!

Kommentoi