FETA-KOOKOSKANAA

Varmaan 95 prosenttia meillä tehdyistä ruoista on syntynyt vain kokeilemalla erilaisia yhdistelmiä. Joskus inspiraationa toimii jokin kuva, resepti tai vaikka ravintolassa syömäni annos, mutta harvemmin tulee reseptien kanssa ruokaa laitettua. Mielekkäintä ruoan laitossa itselleni on juuri uuden kokeileminen ja erilaisten ruokien keksiminen. Aina silloin tällöin tulee sattumalta tehtyä jotain niin hyvää, että se jää meidän perheen toistuviin arkiruokiin. Tällä viikolla tuli tehtyä taas sellainen.  

Feta-kookoskana

  • puolikas paketti Patroksen fetaa
  • 300 gr kanan fileesuikaleita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • sokeriherneitä 1 paketti
  • kourallinen korianteria
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 1 pieni tetra kookosmaitoa (olisiko se 1,5 dl)
  • chiliä, suolaa ja grillimaustetta 
  • riisiä

Guacamole

  • 2 avokadoa
  • 1 punasipuli
  • 1 limen mehu
  • suolaa
  • 1 iso tomaatti

Aloitin laittamalla riisin keittymään ja lämmittämällä pannulla öljyä ja 3 murskattua valkosipulin kynttä. Sen jälkeen laitoin kanat pannulle ja maustoin ne suolalla, chilillä ja grillimausteella. Tässä voi käyttää toki muitakin mausteita. Kun kanat alkavat olla valmiita, voi lisätä sokeriherneet ja pilkotun fetan. Lopuksi tulee kookosmaito, jonka jälkeen pannun voi antaa hiljalleen kiehua ainakin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Viimeisenä lisäsin korianterin ja inkiväärin ja sekoitin ne joukkoon.

Teemme tätä varmasti uudestaan vielä viikon sisään. Niin hyvää siitä tuli! 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.