Grillikausi auki!

dsc_7158.jpg

Kysyin viime viikolla siskonpojilta, odottavatko he jo paljon kesää? Pojat nauroivat ja sanoivat, että ”Elisa, nyt ON kesä”. No niin taitaa ollakin, vaikkei se vielä allekirjoittaneen päähän oikein mahdu. En mahda uskoa, että toukokuussa voi nauttia jo näin ihanista ilmoista. Rakastan kesää niin monesta eri syystä aina valosta vastaleikatun nurmikon tuoksuun ja kotimaisiin tomaatteihin, mutta yksi asia joka nousee ylitse muiden, on sellainen kokonaisvaltainen energioiden muutos. Siinä missä talvella harvemmin tulee kokoonnuttua ystävien kanssa tiistai-iltana, kesällä se on ihan normaalia. Tehdään enemmän, suunnitellaan kivoja juttuja ja kokoontumisia, eikä jäädä kotiin nyhväämään arkisinkaan.

Avasimmekin eilen illalla grillikauden ystäväpariskunnan luona kymmenen hengen voimin. Oli aivan ihana ilta kaikin puolin ja tuli taas todettua monta syytä, miksi kotiinpalaaminen on ihanaa. Siinä kun istuimme auringonpaahteessa vielä iltakuudelta ja ympärillä oli tuttuja nauravaisia naamoja, ei voinut kuin miettiä, kuinka onnekas onkaan. 

Ehdin jo harmitella ääneen sitä, ettei ole omaa pihaa ja grillailut jäävät varmaan melko vähäisiksi tänä kesänä. Mutta Teurastamolla oli kuulemma viime kesänä grilli, jota sai vapaasti käyttää ja kokoontua porukalla sinne syömään. Tarkistin tänään asian, ja heidän nettisivuillaan tosiaan lukee seuraavaa:

Teurastamon piha on sinun pihasi

Teurastamon piha taipuu moneen. Avaralta pihalta löytyy iso punatiilinen grilli, joka on vapaasti käytössä läpi vuoden. Grilliherkut ja piknikeväät voi koukata alueen putiikeista. Kesäisin grillailun ohessa voi nauttia nurtsille viritetyistä riippumatoista tai antaa auringon helliä hiekkabiitsin aurinkotuoleissa loikoillen. Pihapiiristä voi vuokrata myös saunan, joka on aikoinaan palvellut teurastuslaitoksen työntekijöitä. Sympaattiseen kellarisaunaan mahtuu n. 10-15 saunojaa, ja saunan kylkeen voi vuokrata muutaman teltan penkkeineen ja pöytineen, saunapihan nurtsille pystytettynä.”

Ihan mieletön juttu! Pitää alkaa heti suunnitella seuraavaa grilli-iltaa. 

We opened the barbecue season yesterday with our friends. It is so warm and wonderful in Finland right now that I want to enjoy it as much as I can. We had lovely night and it was a good reminder, why this is the best place in the world after all 🙂 

DSC_7143.jpg

DSC_7144.jpg

DSC_7152.jpg

DSC_7154.jpg

DSC_7156.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *