Healthy choices

DSC_6444 copy.jpg

Uskon, että erilaisissa ruokavalioissa on hyvin pitkälti kyse tottumuksesta. Siitä, mikä tuntuu tutulta ruoalta ja mitkä asiat kuuluvat mihinkin tilanteisiin. Jos aina aloittaa aamunsa pannukakkukasalla ja pekonilla, voi olla vaikeaa asennoitua täysin erilaiseen aamupalaan. Jos joka päivä töiden jälkeen avaa oluen tai kaataa itselleen muutaman lasin viiniä, voi olla vaikea päästä tavasta eroon. Tai jos ruoan jälkeen on pakko ottaa vähän jotain makeaa, alkaa kiukuttaa niinä hetkinä kun sitä ei ole tarjolla.

Ruokailusta tulee rutiinia ja siinä missä kaikesta muustakin. Positiivista siinä on se, että myös niistä terveellisistä valinnoista voi tehdä itselleen rutiinia. Kun ei koskaan osta sitä suklaapatukkaa tai karkkipussia, ei se edes tule mieleen vaihtoehtona jonkin ajan kuluttua. Kun vedenjuonnista tekee tavan, ei siitä tarvitse enää muistutella itseään. Ja kun joka päivä valitsee ensin ostoskärryt ja sen jälkeen lautasen täyteen vihanneksia, ei puolen kilon rajaa ole vaikea rikkoa päivittäin. 

Kaikki muutokset ovat alkuun usein vähän hankalia. Smoothien tekeminen aamulla tuntuu paljon vaivalloisemmalta kuin pekonin paistaminen, vaikka niihin menisi ihan saman verran aikaa. Se on kuitenkin uutta ja se vaatii enemmän ajattelutyötä kuin se, mihin on tottunut. Aterian valmistaminen alusta loppuun saakka itse voi tuntua työläältä, jos on tottunut vain lämmittämään einesruoan. Jos kuitenkin kuukauden verran tekee niitä terveellisiä valintoja epäterveellisten sijaan, alkaa siitä tulla rutiinia. 

Oli kyseessä sitten mikä tahansa ruokailutottumus, johon haluaisit muutosta, suosittelen kokeilemaan kuukauden testiaikaa. Jos haluat parantaa vedenjuontiasi, mittaa kuukauden ajan vedenjuontiasi ja pidä huolta siitä että joka päivä pääset tavoitteesesi. Jonkin ajan kuluttua huomaat, ettei siihen tarvitse enää käyttää aivokapasiteettia vaan se sujuu luonnostaan. 

Healthy lifestyle is easier to maintain, when it’s a routine. It might feel very difficult first, if you’re used to eating pancakes for breakfast and having desserts after every meal. I believe that if you make one healthy choice day after a day for a whole month, it becomes a routine and after that you don’t have to pay as much attention to it, because it comes naturally. 

DSC_6448.jpg

DSC_6459.jpg

DSC_6441.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *