Helppo illallismenu
Meillä oli perjantaina taas illallisvieraita ja päätin kokeilla Annemin versiota munakoisotorneista. Niiden kanssa tarjosin lohta ja salaattia. Lohi oli ensin uunissa (200 astetta) n. 15-20 minuuttia, jonka jälkeen se paistettiin vielä pannulta kummaltakin puolelta. Samalla otettiin nahka pois. Olin maustanut sen sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
Tällä kertaa itketin munakoisoja n. 1 tunnin verran ja kyllä niistä paempiä tuli niin. Muuten tein Annemin ohjeen mukaan, mutta lisäsin myös valkosipulia reseptiin. Tässä ne ovat menossa uuniin. Asteita oli hiukan alle 200 ja n. 20 minuuttia.
Lohi oli ruodotonta, joten sitä ei tarvinnut kuin leikata osiin ja maustaa ennen uuniin laittoa.
Salaatista ei ole kuvaa, mutta laitoin siihen erilaisia salaatteja, kurkkua, paprikaa ja lorauksen oliiviöljyä. Tein myös kermaviilikastikkeen kalalle, johon laitoin suolaa ja silppusin ruohosipulia. Ne oli pöydässä, jotta kaikki saivat ottaa niin paljon kuin halusivat.
Alkuruoaksi oli simppelit avokadot, jotka toimivat myös helppona välipalana.
Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet ja purista koloihin puolikkaan sitruunan mehu.
Lisää koloihin katkarapuja ja laita päälle sitruunapippuria.
Tässä siis helppo illallinen, joka onnistuu vähän kokemattomaltakin kokilta. :)
Mukavaa viikon alkua!