Helppo illallismenu

Meillä oli perjantaina taas illallisvieraita ja päätin kokeilla Annemin versiota munakoisotorneista. Niiden kanssa tarjosin lohta ja salaattia. Lohi oli ensin uunissa (200 astetta) n. 15-20 minuuttia, jonka jälkeen se paistettiin vielä pannulta kummaltakin puolelta. Samalla otettiin nahka pois. Olin maustanut sen sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.

Tällä kertaa itketin munakoisoja n. 1 tunnin verran ja kyllä niistä paempiä tuli niin. Muuten tein Annemin ohjeen mukaan, mutta lisäsin myös valkosipulia reseptiin. Tässä ne ovat menossa uuniin. Asteita oli hiukan alle 200 ja  n. 20 minuuttia.

Lohi oli ruodotonta, joten sitä ei tarvinnut kuin leikata osiin ja maustaa ennen uuniin laittoa.

Salaatista ei ole kuvaa, mutta laitoin siihen erilaisia salaatteja, kurkkua, paprikaa ja lorauksen oliiviöljyä. Tein myös kermaviilikastikkeen kalalle, johon laitoin suolaa ja silppusin ruohosipulia. Ne oli pöydässä, jotta kaikki saivat ottaa niin paljon kuin halusivat.

Alkuruoaksi oli simppelit avokadot, jotka toimivat myös helppona välipalana.

 Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet ja purista koloihin puolikkaan sitruunan mehu.

Lisää koloihin katkarapuja ja laita päälle sitruunapippuria.

Tässä siis helppo illallinen, joka onnistuu vähän kokemattomaltakin kokilta. :)

Mukavaa viikon alkua!

Kommentit

annemi (Ei varmistettu)

Nam, ihana menu! parhaat menut on kyllä juuri tämmöisiä joissa on elposti toteutettavia ja herkullisia raaka-aineita :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Annemi! :) Niin munkin mielestä. Ei tarvitse muutenkaan ottaa turhaa stressi, että onnistuuko ruoka!

Happie Ness (Ei varmistettu)

Nami, tosi herkullisen näköistä (varsinkin kun just tulin pyöräilemästä, ja on hirveä nälkä...) :D

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos :) Joo sillon on paha ajatua katsomaan ruokakuvia :D

mea (Ei varmistettu)

tollasta illallista söin kyllä enemmän kuin mielellään! nam! :-)

Elisa (Ei varmistettu)

Siitä vaan tekemään perässä ;) Helppoa ja namia!

Anonymous (Ei varmistettu)

oi kivan näköstä! (: osaatkos muuten sanoo et onko kaupan proteiini/palautusjuomat ja patukat ihan huijausta? mitä ite syöt urheilun jälkeen? tiedätkö mikä ois hyvä proteiininlähde suorituksen jälkeen? (:

Anonymous (Ei varmistettu)

Ihana blogi sulla! Kiitos :)Palatakseni tuohon aikaisemmin julkaisemaasi terveellisempään sushireseptiin, maistoin itse kvinoaa (vai miten se kirjoitetaan) ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna ja se tuntui aikas monikäyttöiseltä! Toimii varmasti hyvin juurikin noissa susheissa. Halusin vinkata sinulle vielä yhdestä kvinoan käyttömahdollisuudesta jota itse testasin yli jääneestä kvinoasta, nimittäin ahvenanmaan pannukakut! En tiedä onko se sinulle ennestään tuttu, mutta normaalisti se tehdään joko mannapuurosta tai riisipuurosta. Googlasin ohjeen (parhaimman reseptin löysin muistaakseni visitÅland:n sivuilta) ja tein pannukakkua pellillisen. Siitä tuli tosi hyvää! Sokeria laitoin vain vähän ja uskoisin, että ohjetta muokkaamalla siitä saisi vielä terveellisemmän (toimisikohan voin sijasta kookosöljy?).Hauskoja kokkaushetkiä sulle, reseptisi ovat ihania. :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Apua! Peppuni on päässyt suurentumaan aikas tavalla viimeisen vuoden aikana! Kaikki ylimääräinen rasva menee sinne... Mitä teen? Onko mahdollista saada timmiinpi peppu 4viikossa?

Kommentoi