Helppo itsetehty siemennäkkäri

Warrior Challengen puolivälissä tuli kaksi ruokavaliohaastetta: sokerittomuus ja viljattomuus. Sokerittomuus ei tuota itselleni mitään ongelmia, mutta viljojen kanssa onkin hankalampaa. En halua kieltää itseltäni täysin mitään, jonka takia en ole tätä orjallisesti noudattanut. Olen kuitenkin vähentänyt viljoja ja kuunnellut, miltä se tuntuu kehossa. 

Viikonloppuna riisikeksit oli loppu ja huomasin sen vasta aamiaista laittaessani. Tutkin kuivamuonakaappia, ja mietin mitä ihmettä sitä söisi, kun se on täynnä vain erilaisia siemeniä ja superfoodeja. Siitä sainkin idean leipoa siemennäkkileipää! 

Googlettelin sopivaa reseptiä, jonka saisi tehtyä kaapista löytyvillä aineksilla ja lopulta päädyin mukailemaaan tätä reseptiä. Lopputuloksesta tuli niin hyvää, että meinasi mennä koko pellillinen omiin suihin. Ihan parasta välipalaa, ja niiiiin paljon herkullisempaa kuin tavallinen leipä. Tätä pitää tehdä ehdottomasti uudestaan heti tällä viikolla. 

Resepti:

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

1 dl chiansiemeniä

1/2 dl kurpitsansiemeniä

1/2 dl öljyä

1 tl merisuolaa

2 dl kiehuvaa vettä

Sekoita ensin kuivat aineet, ja lisää kiehuva vesi sekä öljy. Anna seistä noin 10 minuuttia, ja levitä pellille mahdollisimman tasaisesti. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kun leikkaat paloiksi. Nauti esimerkiksi avokadon kanssa. 

 

Kommentit

Kriselda
Kriselda

Oi! Mulla on tää sama resepti odottamassa työpöydällä! Kurpitsansiementen tilalla vaan pellavansiemeniä. Pakko toteuttaa tänä viikonloppuna :D

Elisa Lepistö

Suosittelen! Ihan taivaallista :D ja kerran kun ostaa kaikki aineet niin siitä riittää moneen satsiin!

Kommentoi