Helppo ja esteettinen illallinen
Tarkan markan tyttönä löysin eilen naudan lehtipihvit -30 % alennuksella, joten päätin tehdä pitkästä aikaa punaista lihaa. Maustoin lihat suolalla ja tuoreella timjamilla. Lounaasta jäi kermaviiliä, johon olin murentanut aurajuuston, ja lisukkeeksi tein bataattilohkoja. En tiedä olenko aiemmin laittanut baatattilohkiksien ohjetta, joten tässä se tulee:
- Osta yksi isokokoinen bataatti
- Laita uuni lämpenemään 200 asteiseksi
- Kuori bataatti ja leikkaa lohkoiksi,
- Laita lohkot tarpeeksi isoon kannelliseen astiaan
- Lisää astiaan öljyä (itse käytän rypsiöljyä) ja suolaa sekä mausteita oman mielen mukaan
- Laita kansi kiinni ja ravistele rasiaa hetki, niin että kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään
- Kumoa lohkot pellille, ja laita uuniin
- Tarkkaile lohkojen väriä, ja tarvittaessa käännä niitä puolessa välissä
- n. 30-45 minuuttia, ja lohkot ovat valmiita
Lounaalta jäi yli yksi lime, joten leikkasin sen vesikannun sekaan. Suosittelen tekemään näin, jos vedenjuonti tuntuu tylsältä. Kun ottaa tällaisen kannun vaikka television ääreen, tulee juotua paljon enemmän. Saman kikan voi toki tehdä esimerkiksi appelsiinilla, sitruunalla tai marjoilla. 🙂
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.